Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ CORDON BLEU ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ CORDON BLEU GLUTEN FREE

Σήμερα φίλοι μου δεν θα φτιάξουμε κάποιο γλυκό ούτε πίτα, σήμερα θα φτιάξουμε ένα νόστιμο φαγάκι από κοτόπουλο, το cordon bleu.



Είναι ένα τυλιχτό κοτόπουλο με μια καρδιά από κασέρι, γαλοπούλα ή μπέικον. Από έξω είναι τραγανό και μέσα ζουμερό και τρυφερό. 
Ότι πρέπει για το μεσημεριανό τραπέζι η ακόμα και σε έναν μπουφέ. 





Βλέπετε πως λιώνει το κασεράκι μέσα του.....μμμμ δεν σας λέω τίποτα πρέπει να την δοκιμάσετε την συνταγή αυτή.
Ας αρχίσουμε με τα υλικά μας 

1 μεγάλο η δυο μικρά στήθη κοτόπουλο καθαρισμένα σε φιλέτα 
αλάτι πιπέρι 
μουστάρδα χωρίς γλουτένη 
αλεύρι χωρίς γλουτένη 
2 αυγά 
φρυγανιά τριμμένη χωρίς γλουτένη 
κασέρι σε φέτες  
γαλοπούλα η μπέικον σε φέτες 
λάδι για το τηγάνισμα 

οδοντογλυφίδες 


Ας ξεκινήσουμε 

κόβουμε το φιλέτο σε λεπτές φέτες και στο μέγεθος που θέλουμε, αν δεν τα καταφέρνουμε μπορούμε να ζητήσουμε από τον κρεοπώλη να μας το κόψει. 
Στρώνουμε ένα ξύλο κοπής με μεμβράνη. 
Βάζουμε το κοτόπουλο και στρώνουμε ένα φύλλο μεμβράνης από πάνω και με ένα σφυρί για κρέας ή τον πλάστη μας αν δεν έχουμε χτυπάμε το κρέας για να γίνει πολύ λεπτό.



Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι και το αλείφουμε με μουστάρδα.
Βάζουμε μια φετούλα κασέρι και μια φετούλα μπέικον η γαλοπούλα (νομίζω το μπέικων ταιριάζει πιο πολύ) και τυλίγουμε και στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα κομμάτια.



Όταν έχουν τυλιχτεί όλα χτυπάμε σε ένα πιάτο τα αυγά και βάζουμε σε ένα άλλο το αλεύρι και τέλος την φρυγανιά. 
Περνάμε τα κοτόπουλα πρώτα από το αλεύρι μετά από το αυγό και τελευταία  από την φρυγανιά. 



Προθερμένουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Τα δίνουμε λίγο χρώμα τηγανίζοντας τα στο τηγάνι για λίγο και τα ψήνουμε στον φούρνο σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα,  για περίπου 15 με 20 λεπτά αναλόγως το μέγεθος του. 

Σερβίρουμε με έναν ωραίο πουρέ πατάτας η ένα ρυζάκι και απολαμβάνουμε. 



Δοκιμάστε το φίλοι μου!!

Καλό και χαρούμενο μήνα σας εύχομαι όλους!!! 

Τα φιλιά μου!

2 σχόλια: