Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΤΟΝΑΤΣ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ GLUTEN FREE DOUGHNUTS RECIPE

Όλο το καλοκαίρι μας ζάλισε στην παραλία ο πωλητής ντόνατς!
Ντόνατς λουκουμάδες φώναζε και μας ζάλιζε, άνθρωπος είμαι και εγώ, τα ζήλευα!
Τα σκεφτόμουν όσο κολυμπούσα στα βαθιά και έλεγα θα φτιάξω που θα πάει και θα τα τρώω επιδεικτικά μπροστά σου φίλε μου για να σκάσεις από την ζήλια.....
Οκ τα έφτιαξα άλλα δεν νομίζω να τον προλάβω στην παράλια. Μπήκε ο Σεπτέμβρης πια...
Αλλά δεν πειράζει καθόλου, τα τρώμε και εδώ στο σπίτι μια χαρά πιστέψτε με....



Έγιναν τόσο αφράτα και νόστιμα σαν τα κανονικά !!!! 



Αααχ θα μπορούσα να τα φάω όλα.....(αν προλάβαινα)

Η συνταγή τους αρκετά εύκολη αξίζει να την δοκιμάσετε.

Ας γράψουμε τα υλικά μας 

300 γραμμάρια αλεύρι για ψωμί χωρίς γλουτένη  
1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου 
21 γραμμάρια  φρέσκια μαγιά η ένα φακελάκι χωρίς γλουτένη 
1 πρέζα αλάτι 
1 κουταλιά της σούπας βανίλια ζάχαρη χωρίς γλουτένη
γάλα χλιαρό όσο πάρει 
και νερό για να βουτάμε τα χέρια μας 

ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα 


Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μας και κάνουμε μια τρύπα στην μέση βάζουμε την μαγιά την ζάχαρη και λίγο χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε να λιώσει η μαγιά.
Αφήνουμε να φουσκώσει λίγο και προσθέτουμε τα υλικά μας και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά και γυαλιστερή,περίπου πέντε λεπτά.
Βρέχουμε τα χέρια μας με το νερό και παίρνουμε την ζύμη από το μπολ και την δουλέυομε με καλά βρεγμένα χεριά για να μη κολλάει στην επιφάνεια εργασίας μας. Την κόβουμε στην μέση και ανοίγουμε πατώντας με τα χέρια μας ένα φύλλο μισό εκατοστό . Με ένα κουπ πατ ή μια φλιτζάνα κόβουμε τα ντόνατς και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με σελοφάν. Εκεί κόβουμε με κουπ πατ και την τρύπα του ντόνατς μας και προσθέτουμε το περίσσιο  υλικό στη ζύμη μας. Συνεχίζουμε με όλη την ζύμη μας και βάζουμε τα ντόντατς να φουσκώσουν στον φούρνο στους 50 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. 
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι και όταν κάψει καλά τηγανίζουμε τα ντόνατς και από της δύο μεριές.
Τα ακουμπάμε σε ένα απορροφητικό χαρτί και έπειτα τα περνάμε μέσα σε ένα πιάτο με ζάχαρη και κανέλα.
Τα απολαμβάνουμε όσο είναι ζεστά .




Δεν φαίνονται λαχταριστά ???






φτιάξτε τα φίλοι μου και σας υπόσχομαι ότι....
όλα  φαίνονται γλυκά και ωραία μέσα απο ένα ντοντατς.....




Αλήθεια λέω....

τα φιλιά μου φίλοι μου!!



7 σχόλια: