Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΑΒΛΟΒΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ PABLOBA RECIPE

Καλησπέρα φίλοι μου και χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν !

Σήμερα φτιάξαμε ένα εύκολο γλυκό με φράουλες , μιας και  βρίσκονται στο αποκορύφωμα τους . 

Μια Πάβλοβα με τραγανή μαρέγκα, λαχταριστή σαντιγί και ζουμερές φράουλες από πάνω. 



Τώρα με της πρώτες ζέστες είναι ότι πρέπει για κέρασμα .... η μαρέγκες έγιναν τόσο νόστιμες που τρώγονται και σκέτες ...
Άλλα ας αφήσω τα λόγια και ας ξεκινήσουμε με τα υλικά μας ...

για της μαρέγκες 
4 ασπράδια αυγών 
220 γραμμάρια ζάχαρη άχνη χωρίς γλουτένη 
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη βανίλιας χωρίς γλουτένη 
1 κουταλάκι του γλυκού νισεστέ χωρίς γλουτένη 
1 κουταλάκι λευκό ξίδι χωρίς γλουτένη 


500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 
60 γραμμάρια ζάχαρη άχνη χωρίς γλουτένη 

500 γραμμάρια φραόυλες 
60 γραμμάρια ζάχαρη 
λίγο νερό 


Ας αρχίσουμε 

Ανάβουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς 
κτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να σφίξουν 
προσθέτουμε την ζάχαρη την βανίλια και κτυπάμε ξανά τέλος προσθέτουμε το ξίδι και το νισεστέ .
Σε ένα ταψί στρώνουμε μαι λαδόκολλα και με ένα κουτάλι η με ένα καρνέ σχηματίζουμε μπολ από μαρέγκα . 


εγώ τα έφτιαξα με το κουτάλι , γιατί βαριόμουνα να πλένω το κορνέ ....
χαμηλώνεται τον φούρνο στους 75 βαθμούς και ψήνουμε της μαρέγκες για 80-85  λεπτά . 

Στο μεταξύ πλένουμε της φράουλες της κόβουμε στα δύο, αφήνοντας μερικές πολύ ώριμες της οποίες θα λιώσουμε με ένα πιρούνι. Σε ένα τηγάνι βάζουμε την ζάχαρη της φράουλες και λίγο νεράκι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσουν σαν μια ελαφριά μαρμελάδα. 
Βάζουμε την μαρμελάδα αυτή στο ψυγείο να κρυώσει καλά. 

Κτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη σε σφιχτή σαντιγί. 

Μόλις κρυώσουν και η μαρέγκες μας στήνουμε το πιάτο μας, εύκολα και γρήγορα 

πρώτα η μαρέγκα μετά σαντιγί και από πάνω η φράουλες .....

Το μόνο που μας μένει πλέων είναι να το απολαύσουμε..... 



ένα γλυκό ελαφρύ και νόστιμο σαν την άνοιξη, απολαύστε το φίλοι μου!!

Τα φιλιά μου!!!!

3 σχόλια: