Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ QUICHE LORRAINE ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ GLUTEN FREE QUICHE LORRAINE RECIPE

Πέρασα σήμερα από τον φούρνο που κάποτε αγόραζα την πιο τέλεια Quiche Lorraine!
Και την είδα εκεί λαχταριστή να με φωνάζει....έλα φάε με, έλα ένα κομματάκι δεν πειράζει....
Αλλά εγώ , βράχος , έφυγα και πήγα στο σουπερμάρκετ να αγοράσω τα υλικά για να φτιάξω την δική μου χωρίς γλουτένη Quiche Lorraine!
Όχι θα έσκαγα!!!!

Την έφτιαξα φίλοι μου και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτές με γλουτένη!!
Και για μένα το πιο σημαντικό! Ήταν πολύ εύκολη !




Η ζύμη δεν θέλει άνοιγμα με πλάστη άλλα στρώνετε εύκολα με το χέρι στην φόρμα. δεν υπάρχει δικαιολογία για να μη την φτιάξετε, καμιά όμως !!
Ξεκινάμε ??
Για να δούμε τα υλικά μας

για μια φόρμα περίπου 24 εκατοστά 


200 γραμμάρια αλεύρι χωρίς γλουτένη 
1/ 2 κουταλάκι του γλυκού ξανθανικό  κόμμι( προαιρετικά )
80 γραμμάρια βούτυρο κρύο 
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό 

200 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε κύβους 

400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 
3 αυγά 
100 γραμμάρια τριμμένο κασέρι πικάντικο 
αλάτι πιπέρι και μοσχοκάρυδο τριμμένο 


ξεκινάμε πρώτα με την ζύμη 
σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και κόβουμε μέσα το βούτυρο σε κυβάκια και το τρίβουμε με τα χέρια μας ως που να γίνει ένα τριφτώ μείγμα. Προσθέτουμε το αλάτι και το παγωμένο νερό και τα πιέζουμε γρήγορα σε ένα σφιχτό ζυμάρι. Το βάζουμε στο ψυγείο .

Στο μεταξύ τσιγαρίζουμε το μπέικον σε καυτό αντικολλήτικο τηγάνι μέχρι να ξεροψηθεί, το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το αλάτι πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Έπειτα και το τριμμένο κασέρι μας. 
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Σε ένα ταψάκι βάζουμε λαδόκολλα και στρώνουμε το ζυμαράκι μας με τα χέρια, μη φοβάστε που τρίβετε, Πιέστε το καλά από την μέση προς τα έξω για να δημιουργηθεί γύρο γύρο η κόρα. Στρώνετε το μπέικον. 




και από πάνω την κρέμα γάλακτος .

Ψήνετε για τα πρώτα 20 λεπτά στην κάτω σχάρα και μετά χαμηλώνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ανεβάζετε το ταψάκι στην μεσαία σχάρα.
 Ψήνετε άλλα 20 λεπτά. 
Βγάλτε την κίσ  από τον φούρνο και αφήστε να σταθεί για περίπου μισή έως μια ώρα αν αντέχετε !

Απολαύστε την !!!



όλα δένουν τέλεια μαζί τους το μπέικον το κασέρι η κρέμα γάλακτος το τραγανό φύλλο....

Δοκιμάστε την!!!







Τα φιλιά μου φίλοι μου!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου