Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ GLUTEN FREE BOUGATSA RECIPE

Από την στιγμή που πέτυχα την συνταγή για σφολιάτα χωρίς γλουτένη , δεν βγαίνει από το μυαλό μου, σκέφτομαι τι καλό θα μπορούσαμε να φτιάξουμε με αυτό το νόστιμο και τραγανό φύλλο. 
Κάτι που αρέσει σε όλοι την οικογένεια και να είναι και εύκολο. 
Ετσι , σήμερα δοκιμάσαμε να φτιάξουμε μπουγάτσα . και πραγματικά έγινε πεντανόστιμη! 
Η ζύμη έγινε  τραγανή και η κρέμα γαλατένια και ελαφριά ! 


Πώς σας φαίνεται? Τέλεια ? Και την φτιάξαμε εμείς, με λίγα και απλά υλικά !

Και μιας και είπα υλικά , τη λέτε να ξεκινήσουμε την συνταγούλα μας ? Ας δούμε λοιπών τα υλικά για την μπουγάτσα χωρίς γλουτένη 

υλικά για την σφολιάτα  (για ταψάκι περίπου 30 εκατοστά)

300 γρ αλεύρι χωρίς γλουτένη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
200 γρ βούτυρο
200 στραγγιστό γιαούρτι με όλα τα λιπαρά ( όχι λάιτ )

υλικά για την κρέμα 

800 γρ γάλα 
3/4 φλιτζάνι πολέντα χωρίς γλουτένη 
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη 



εκτέλεση 

φτιάχνουμε την ζύμη μας όπως θα βλέπουμε εδώ  συνταγή για σφολιάτα και την αφήνουμε στο ψυγείο.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα την ζάχαρη με την πολέντα και την βανίλια και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει, την αφήνουμε να κρυώσει και προθερμάνουμε τον φούρνο μας στους 
250 βαθμούς. 
Βουτυρώνουμε το ταψί μας και ανοίγουμε την σφολιάτα σε δύο φύλλα, στρώνουμε το ένα κάτω και βάζουμε την κρέμα από πάνω και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. 
Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία του φούρνου μας στους 180 βαθμούς και ψήνουμε την μπουγάτσα μας μέχρι να ροδίσει.


πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη χωρίς γλουτένη και την κόβουμε σε κομμάτια

σερβίρετε ζεστή αλλά και κρύα είναι μια χαρά !!!


Δοκιμάστε την φίλοι μου ! 
Τι θα λέγατε για πρωινό την Κυριακή του Πάσχα ?
Νομίζω για όλους εμάς που δεν πετύχαμε τα τσουρέκια, θα ήταν μια καλή ιδέα έτσι?

Καλή Ανάσταση σας εύχομαι όλους !!!!

Τα φιλία μου!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου