Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΑΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ GLUTEN FREE STRAWBERRY TART RECIPE

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!!

Μπορεί η άνοιξη να μη θέλει να έρθει φέτος, άλλα η φράουλες βγήκαν και ήρθαν να μας γλυκάνουν την αναμονή!
Κάθε άνοιξη θυμάμαι ένα γλυκό που τρώγαμε μικροί με μανία.....
Την τάρτα φράουλας, ένα γλυκό που κάθε ελβετικό ζαχαροπλαστείο  που σέβεται τον εαυτό του θα έχει στην βιτρίνα του σίγουρα, την  άνοιξη.
Εμείς το φτιάχναμε στο σπίτι μόνοι μας, άλλα με έτοιμη βάση τάρτας, έτοιμη κρέμα και γλάσσο.....
Το πόσο υγιεινό  ήταν όλο αυτό ???  Αφήστε...

Μιας και η άνοιξη δεν μας κάνει το χατίρι λέω να φτιάξω λίγη ανοιξιάτικη  ατμόσφαιρα με αυτή την υπέροχη τάρτα !!




Πως σας φαίνεται από εμφάνιση ???
Τέλεια ?
Και πού να το γευτείτε  όλα δένουν υπέροχα, ο πάτος τραγανός και βουτυρένιος η κρέμα απολαυστική ελαφριά και φυσικά η φράουλες ζουμερές και γλυκές φέρνουν το γλυκό μας στην αποκορύφωση!




Φτιάχνετε αρκετά εύκολα ώστε να το απολαύσουμε πολλές φορές όσο υπάρχουν φρέσκες φράουλες στην αγορά.
Αν δεν έχετε ταρτιέρα μη σας στεναχωρά γιατί θα γίνει μια χαρά και σε ένα ταψάκι 30 εκατοστών.




Τέρμα τα πολλά τα λόγια όμως ας αρχίσουμε με τα υλικά μας

για το παντεσπάνι

150 γραμμάρια ζάχαρη
130 γραμμάρια βούτυρο
3 αυγά
200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη

για την κρέμα βανίλιας  (κρέμα ζαχαροπλαστικής)

250 γραμμάρια γάλα  
1 μεγάλη κουταλιά της σούπας νισεστέ χωρίς γλουτένη
50 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη βανίλιας
1 αυγό
2 φύλλα ζελατίνας χωρίς γλουτένη
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

500 γραμμάρια φράουλες

για το γλάσσο

1 φλιτζάνι νερό
5 φράουλες
25 γραμμάρια ζάχαρη
1 μεγάλη κουταλιά νισεστέ χωρίς γλουτένη
( αν θέλετε μπορείτε να παραλείψετε τον γλάσσο και να περάσετε μισό βαζάκι μαρμελάδα φράουλας στο μπλέντερ)

Τα μαζέψαμε όλα και ξεκινάμε το γλυκάκι μας

βουτυρώνουμε την φόρμα μας και προθερμάνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

κτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε και τα αυγά. Χτυπάμε για πέντε λεπτά.
Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε .
Βάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά .
Μέχρι να ροδίσει. 

Στο μεταξύ φτιάχνουμε την κρέμα και το γλάσσο

Σε ένα κατσαρολάκι  ζεσταίνουμε το γάλα την ζάχαρη,τη ζάχαρη βανίλιας, το νισεστέ και το αυγό ανακατεύοντας συνέχεια. 
Μουλιάζουμε της ζελατίνες σε κρύο νερό και μόλις πάει να πήξει η κρέμα μας της στραγγίζουμε καλά και της προσθέτουμε στην κρέμα ανακατεύοντας καλά.
Προσθέτουμε τέλος και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα.

Περνάμε της φράουλες στο μπλέντερ μαζί με το νερό για να λιώσουν εντελώς. 
Μαζί με το νισεστέ και την ζάχαρη τα αφήνουμε να πάρουνε  βράση ανακατεύοντας πάντα, μέχρι να πήξει το μείγμα σαν κρέμα . Το αφήνουμε και αυτό να κρυώσει. 

Αφήνουμε της φράουλες μας να μουλιάσουν σε ξιδόνερο για δεκαπέντε λεπτά, και της ξεβγάζουμε καλά. Αυτό το κάνουμε για να μένουν για περισσότερο καιρό φρέσκες
 Αφήστε τες να στεγνώσουν εντελώς και ξεκινάμε με το στήσιμο της τάρτας.



Στρώνουμε με μια μαρίζ την κρέμα στην κρύα βάση μας και γεμίζουμε με της φράουλες. 



Πάνω από της φράουλες μπαίνει και το γλάσσο ( αν θέλετε βάλτε μαρμελάδα ) και είναι  έτοιμο το γλυκό  να μπει στο ψυγείο για περίπου μια ώρα. 




Βγάλτε την τάρτα από το ψυγείο και απολαύστε ένα μεγάλο κομμάτι, έτσι μήπως και έρθει ή άνοιξη στα αλήθεια!!!!!   




Καλή επιτυχία φίλοι μου!!!! 

Τα φιλιά μου !

5 σχόλια:

  1. Εξαιρετικη Χαρα μου!!!
    Ευχαριστω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόπη μου σε ευχαριστώ πολύ, ,μπορείς να την φτιάξεις και με φαρίνα κανονική θα γίνει εξίσου καλή!!

      Διαγραφή
  2. Εξαιρετικη Χαρα μου!!!
    Ευχαριστω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαρά η ζελατινες τη μάρκα είναι μπορείς να με ανεβασεις φωτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλέξη είναι της Gelita σε κίτρινο σακουλάκι.

      Διαγραφή