Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2016

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΠΑΒΛΟΒΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ GLUTEN FREE PABLOBA RECIPE

                                              ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ !! 
ΑΣ ΕΊΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΓΑΠΗ ΣΤΗΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ!!!!



Η γιορτές σχεδόν πέρασαν άλλα η λαχτάρα για ένα γλυκό πάντα μένει.
Άλλωστε τα Θεοφάνια είναι ακόμα μπροστά μας και είναι μια καλή ευκαιρία να κεράσουμε τους αγαπημένους μας ένα γλυκάκι από τα χεράκια μας.
Ένα γλυκό που δεν θυμίζει τόσο τα Χριστούγεννα άλλα πιο πολύ την άνοιξη. 
Την άνοιξη που αργεί ακόμα...
Μια Πάβλοβα αλλιώτικη, χειμωνιάτικη.
Την Πάβλοβα την έχω συνδέσει με την άνοιξη. Τότε που η φράουλες είναι στην εποχή τους και είναι γεμάτες γεύση και άρωμα.
Αλλά γιατί να περιμένουμε την άνοιξη και να μη απολαύσουμε για Πάβλοβα λίγο διαφορετική?



Τι λέτε δεν είναι μια κούκλα?

Τα βύσσινα αντικατεστήσαν της φράουλες το κακάο και η τριμμένη σοκολάτα έδωσαν τα κάτι της τους στην γεύση και όλα έδεσαν υπέροχα!

Η συνταγή βασίστηκε  στην ανοιξιάτικη πάβλοβα χωρίς γλουτένη
και είναι πολύ εύκολη. 
Το μόνο δύσκολο είναι να της αντισταθείς !!!




Ας δούμε όμως τα υλικά μας 

4 ασπράδια αυγού 
220 γραμμάρια ζάχαρη 
1 κουταλάκι του γλυκού νισεστέ χωρίς γλουτένη
1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξίδι 
1 κουταλάκι του γλυκού κακάο χωρίς γλουτένη 

500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 
2 κουταλιές της σούπας πολύ δυνατό καφέ 
50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη 
μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη βανίλια 

1 κονσέρβα βύσσινα χωρίς κουκούτσια 
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 
6 κουταλιές της σούπας νερό 

τριμμένη κουβερτούρα χωρίς γλουτένη 


Ας αρχίσουμε 

Ανάβουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Κτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να σφίξουν, προσθέτουμε την ζάχαρη και κτυπάμε ξανά, τέλος προσθέτουμε το νισεστέ και το ξίδι.
Με μια κουτάλα ανακατεύουμε απαλά και το κακάο μέσα στα ασπράδια, δεν θέλουμε να ανακατευτεί πολύ.

Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και με ένα κουτάλι φορμάρουμε φωλίτσες από μαρέγκα 



χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 75 βαθμούς και ψήνουμε για 80 με 90 λεπτά.
Της αφήνουμε στον φούρνο μέχρι να κρυώσουν.


Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό την ζάχαρη και το ζουμί της κονσέρβας βύσσινο. 
Τα αφήνουμε να δέσει το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Κτυπάμε την σαντιγί προσθέτουμε την ζάχαρη και τέλος τον καφέ.

Μόλις κρυώσουν η μαρέγκες μας μπορούμε να στήσουμε το λαχταριστό γλυκό μας 

Πρώτα η μαρέγκα μετά η σαντιγί και τέλος τα βύσσινα στο σιρόπι  και η τριμμένη σοκολάτα!






Αν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε μια τούρτα Πάβλοβα με την ίδια συνταγή.
Απλά φτιάχνουμε δίσκους από μαρέγκα και στρώνουμε τρεις στρώσεις μαρέγκας σαντιγί και βύσσινο με σοκολάτα. 
Καλά είναι να συναρμολογούμε την Πάβλοβα όταν είναι να την σερβίρουμε για να μείνουν τραγανές η μαρέγκες μας.

Εύχομαι να είναι η χρονιά όλων μας έτσι όμορφη γλυκιά και νόστιμη !!!!!
Χρόνια πολλά φίλοι μου !!!



Τα φιλιά μου!

2 σχόλια: