Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ GLUTEN FREE RECIPE NEW YEARS PIY

Πρωτοχρονιά χωρίς βασιλόπιτα δεν γίνεται! 
Είναι έθιμο και τα έθιμα τα κρατάμε στον τόπο μας!
Και τι πιο ωραίο από μια όμορφη και νόστιμη σπιτική βασιλόπιτα!
Χωρίς γλουτένη φυσικά!!


Την φτιάξαμε λοιπών και έγινε αφράτη και νοστιμότατη!!



Η κανέλα και τα καρύδια αρωμάτισαν την βασιλόπιτα μας και την έδωσαν άρωμα γιορτινό.
Το αλεύρι που έβαλα στην ζύμη μου είναι πολύσπορο και προσθέτει μια πολύ μεστή γεύση.
Κάνει όλα τα κέικ πραγματικά αφράτα, και έτσι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτά με γλουτένη.

Να σας πω τα υλικά μας τι λέτε?

για ένα ταψάκι 20 cm 

250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη 
2 αυγά 
115 γραμμάρια βούτυρο 
100 γραμμάρια ζάχαρη 
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη βανίλιας χωρίς γλουτένη
200 ξινόγαλα ( αν δεν έχετε στάξτε λίγες σταγόνες λεμόνι στο γάλα και αφήστε το να σταθεί λίγο )
ξύσμα από μισό λεμόνι  
κανέλα στην μύτη του κουταλιού 
100 γραμμάρια καρυδόψιχα τριμμένη 

για το γλάσο 
200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη 
ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι
νερό όσο πάρει για να γίνει μια λεία πάστα 

για τα στολίδια 
100 γραμμάρια κουβερτούρα χωρίς γλουτένη 

1 φλουρί 

προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς 

λαδώνουμε την φόρμα μας 
Στο μίξερ κτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει, προσθέτουμε την ζάχαρη και κτυπάμε καλά για τρία λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, μετά το ξινόγαλα και μετά σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι, την κανέλα και το ξύσμα λεμονιού . Τέλος προσθέτουμε και την καρυδόψιχα. 

Γεμίζουμε το ταψάκι προσθέτουμε το φλουρί  και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, Δοκιμάζουμε μπήγοντας ένα μαχαιράκι στο κέικ αν βγει καθαρό, ψήθηκε. 
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς την βασιλόπιτα και ετοιμάζουμε το γλάσο.

ανακατεύουμε την ζάχαρη άχνη με το λεμόνι και λίγο λίγο νεράκι μέχρι να γίνει μια πάστα όχι πολύ ρευστή. 
Την ρίχνουμε πάνω στην αναποδογυρισμένη βασιλόπιτα μας και αφήνουμε να απλωθεί μόνη της. 

Για τα σοκολατένια στολίδια λιώνουμε σε μπεν μαρι την σοκολάτα την βάζουμε σε ένα σακουλάκι και κάνουμε στην άκρη του μια λεπτή τρύπα, σε μια λαδόκολλα η φύλο σιλικόνης γράφουμε την ημερομηνία μας και ότι άλλο θέλουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα ξεκολλάμε σιγά σιγά για να μη σπάσουν. Στολίζουμε την βασιλόπιτα μας και απολαμβάνουμε.



Καλά και χαρούμενα Χριστούγεννα φίλοι μου και καλή πρωτοχρονιά να έχετε!!!



Να είναι ο χρόνος που έρχεται γλυκός σαν την βασιλόπιτα μας!!

Τα φιλιά μου φίλοι μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου