Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΚΆ ΜΠΙΣΚOΤΑ PETIT BEURRE ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ GLUTEN FREE PETIT BEURRE

Όπως θα έχετε καταλάβει φίλοι μου, μου αρέσει να φτιάχνω πράγματα παρά να τα αγοράζω.
Γιατί όπως και να το κάνουμε τα σπιτικά είναι πιο αγνά και πιο ασφαλές από τα αγοραστά.
Και σίγουρα είναι και πιο νόστιμα έτσι δεν είναι?







Έτσι και τα σπιτικά μπισκότα petit beurre, είναι σίγουρα πολύ πιο αγνά και θρεπτικά από τα αγοραστά!
Και πιο νόστιμα τολμώ να πω. 
Ξέρουμε τι έχουν μέσα αντίθετα με αυτά του εμπορίου.
Τα μπισκότα αυτά όπως λέει και το όνομα τους. μικρά βουτυράκια, πρέπει να έχουν αγνό βουτυράκι για να γίνουν νόστιμα. 



Οκ το σχήμα δεν θυμίζει petit beurre, αλλά η γεύση σίγουρα!!
Έγιναν αφράτα και τραγάνα με βουτυρένια γεύση!
Μας άρεσαν πάρα πολύ και αν θέλουμε μπορούμε να τα στρώσουμε και με σοκολάτα.
Σήμερα όμως τα αφήσαμε ως έχει και τα χαρήκαμε πολύ.
Και να σας πω ότι είναι και πολύ πιο οικονομικά από τα αγοραστά, αφού με τρία ευρό φτιάξαμε 410 γραμμάρια. Δύο μεγάλα ταψιά τους φούρνου!




Εγώ τα έφτιαξα με πολύσπορο αλεύρι χωρίς γλουτένη, το οποίο δίνει μια απίστευτη γεύση στα μπισκότα μας!

Είναι τόσο εύκολα να τα φτιάξεις, και αξίζει να τα δοκιμάσετε.


ας αρχίσουμε από τα υλικά μας 

100 γραμμάρια ζάχαρη 
100 γραμμάρια βούτυρο 
63 γραμμάρια νερό 
μια πρέζα αλάτι 
250 γραμμάρια αλεύρι χωρίς γλουτένη 
1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια 
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπείκιν παόυντερ χωρίς γλουτένη 


Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό το βούτυρο και την ζάχαρη και την βανίλια και σε χαμηλή φωτιά τα αφήνουμε να ζεσταθούν μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Μεταφέρουμε το μείγμα αυτό σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά.

Μετά από τα 20 λεπτά προσθέτουμε το μπέικιν και το αλάτι στο αλεύρι και το κοσκινίζουμε. 
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι στο μείγμα με το βούτυρο μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
Τυλίγουμε την ζύμη μας σε σελοφάν, και την αφήνουμε να κρυώσει για 3 ώρες.


Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς στον αέρα και στρώνουμε δυο ταψιά με λαδόκολλα.
Σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε την ζύμη μας με τον πλάστη και με τα κουπ πατ βγάζουμε το σχήμα που θέλουμε.
Τα τοποθετούμε στο ταψί και ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου, ή μέχρι να ροδίσουν λίγο.



Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα απολαμβάνουμε σκέτα ή σε κάποιο νόστιμο γλυκό..... κορμό σοκολάτας ας πούμε!



τα φιλικά μου φίλοι μου!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου