Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΕΝΙΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ GLUTEN FREE PUFF PASTRY STARS

Ξέρω σας έχω κουράσει με την σφολιάτα μου....
Αλλά τι να κάνω έρωτας είναι αυτός.
Σου λύνει τα χέρια ένα τέτοιο ζυμαράκι.
Η χρήσεις του άπειρες και η νοστιμιά του απερίγραπτη!!
Έτσι και εγώ τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα θα φτιάξω μια σφολιάτα.
Σήμερα είπα να κάνω μια ελβετική μηλόπιτα. Η φωτογραφία της είναι κάτω κάτω. 
Και μιας και περίσσεψε σφολιάτα έφτιαξα και τα αστεράκια μου!



εγώ τα έφτιαξα γλυκά γιατί είμαι γλυκατζού άλλα φανταστείτε τα με τριμμένο κεφαλοτύρι η μαύρο πιπέρι αλάτι και θυμάρι. Η απλά με λίγο σουσάμι και ότι λαχταρά η καρδιά σας!
Έτσι γίνονται ένα πολύ νόστιμο συνοδευτικό για το κρασί σας. 
Φυσικά μπορούμε να τα φτιάξουμε σε ότι σχήμα αγαπάμε, άλλα μιας και έρχονται Χριστούγεννα είπα να φτιάξω αστεράκια!


Είναι τόσο αφράτα και τραγανά!!!!
Τα έφαγα όλα το ομολογώ......

Αλλά που θα πάει θα ξαναφτιάξω σύντομα 

Την συνταγή για την εύκολη σπιτική σφολιάτα θα την βρείτε εδώ


Η ζύμη είναι μεγάλη φτάνει για να φτιάξετε πολλά αστεράκια η να φτιάξετε μια ελβετική μηλόπιτα και με την υπόλοιπη τα αστεράκια. 

Ανοίγουμε ένα φύλλο σφολιάτα  περίπου 4 χιλιοστά χοντρό και με ένα κουπ πατ κόβουμε τα αστεράκια και τα τοποθετούμε στο ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Την ζύμη που περισσεύει από τα κοψίματα την βάζουμε κομμάτι κομμάτι το ένα πάνω στο άλλο και τα ανοίγουμε πάλι.

Τώρα ήρθε η ώρα να τα πασπαλίσουμε με ότι λαχταράμε. Ζάχαρη με κανέλα όπως τα δικά μου, η παρμεζάνα ή σουσάμι η άλλους σπόρους η πάπρικα και άλλα μπαχαρικά!

Ψήνουμε σε προθερμαστμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.


κουκλίστικα δεν είναι. Νομίζω ότι είναι και μια ωραία ιδέα να φτιάξετε μερικά για τους καλεσμένους σας να έχουν να τσιμπάνε μέχρι να είναι έτοιμο το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. 



Και η ελβετική μηλόπιτα κούκλα όμως τι λέτε?


καλές και χαρούμενες γιορτές να έχετε φίλοι μου!!!

Τα φιλιά μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου