Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ EASY PUFF PASTRY RECIPE GLUTEN FREE

ΣΦΟΛΙΑΤΑ το όνειρο κάθε πάσχοντα από κοιλιοκάκη !!!!
Την ονειρεύομαι μήνες τώρα !
Ξεφυλλίζοντας το σχολικό μου βιβλίο  μαγειρικής έπεσα στην συνταγή για την σφολιάτα αστραπή, όπως την αποκαλεί το βιβλίο. Οκ, σκέφτηκα, αξίζει μια δοκιμή.
Και ξεκίνησα να την δοκιμάζω, καταλήγοντας στην συνταγή αυτή.



Είναι αρκετά εύκολη, το μόνο μυστικό στην επιτυχία της είναι το καλό και πολύ κρύο βούτυρο, και το μπαιν μαρι με παγάκια που τοποθετούμε την ζύμη στο ψυγείο για να κρυώσει. Γενικά θέλει κρύο η σφολιάτα .
Την φτιάχνω με το μπλε αλεύρι των μύλων Αγίων Γεωργίου.
Ως τώρα έχουμε φτιάξει διάφορα πιτάκια άλλα εσείς θα βρείτε σίγουρα κι άλλες χρήσεις για την σφολιάτα μας....
Αυτό που μου αρέσει πιο πολύ σε αυτή την ζύμη, είναι η υφή της , δεν μοιάζει να είναι χωρίς γλουτένη. Αλλά και στην γεύση είναι τέλεια, το πιστοποιούν η πέντε καλύτερη δοκιμαστές που υπάρχουν! Εμπιστευτείτε τους!


Ας ξεκινήσουμε λοιπών με τα υλικά μας . Τονίζω ότι πρέπει να είναι κρύα.(εκτός από το αλεύρι φυσικά)

τα υλικά είναι για δύο ταψιά του φούρνου

300 γρ αλεύρι χωρίς γλουτένη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
200 γρ βούτυρο

200 στραγγιστό γιαούρτι με όλα τα λιπαρά ( όχι λάιτ )

Και ξεκινάμε με την εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το μπαιν μαρι βαζόντας παγάκια σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι, πέρνουμε το βούτηρο και με ένα κρύο μαχαίρι κόβουμε μικρά κομματάκια πάνω στο αλεύρι. Τρίβουμε το βούτυρο με το αλέυρι να γίνει σπιροτό.  Οσο πιο γρήγορα γίνεται, μετά βάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι και τα ζυμώνουμε γρήγορα σε μια ζύμη. Τα τοποθετούμε στο μπεν μαρί και στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.

Μετά απο την μισή ώρα το ανοίγουμε σε ορθογώνιο φύλλο και δηπλώνουμε της δύο άκρες προς τα μέσα





και μετά διπλώνουμε στα δύο. Το ξαναβάζουμε ψυγείο για περίπου 15 λεπτά . Επαναλαμβάνουμε άλλες τρεις φορές και τα αφήνουμε άλλο ένα τέταρτο της ώρας να κρυώσει. Στο μεταξύ προθερμάνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς, και ετοιμάζουμε την γέμιση μας. Σε αυτά τα πιτάκια βάλαμε τριμμένο σκλυροτύρι και ψιλοκομμένη καπνιστή γαλοπούλα χωρίς γλουτένη .

Ανοίγουμε ένα φύλλο και κόβουμε με ένα κουπ πατ ή με ένα  φλιτζάνι τα πιτάκια και τα γεμίζουμε


Ξέχασα να πω ότι το μπαιν μαρι καλά είναι να το έχουμε  δίπλα μας και να βάζουμε τα κομματάκια που προκύπτουν το ένα πάνω στο άλλο. Για να ξανά ανοίξουμε σε σφολιάτα. Είπαμε η σφολιάτα αγαπά το κρύο.  Τα κλείνουμε ελαφρά και με ένα πινέλο τα αλείφουμε με κρύο γάλα.
Τα βάζουμε στον φούρνο και χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στον αέρα. Ψήνουμε για περίππου 15 - 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.



Η γεύση τους είναι τέλεια! Τραγανά και αφράτα !! Σαν πραγματική σφολιάτα !!







 δοκιμάστε τα φίλοι μου !!! 

καλή επιτυχία να έχετε!!!

Τα φιλιά μου!!

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα! Δοκίμασα 2 φορες τη συνταγη για σφολιάτα, ακολουθώντας επακριβώς τα βηματα και τα υλικά, αλλά το αποτέλεσμα ήταν ένα πολύ βαρύ (λόγω της ποσότητας του βουτύρου) και καθόλου αφράτο ζυμακι. Τι δεν πηγε καλά? 'Ηθελα να φτιάξω κρουασανάκια, αλλά ματαίως... Μηπως .επρεπε να μπει και καποιο φουσκωτικό? πχ μαγιά ή baking powder?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, πολύ λυπάμε που δεν πέτυχε η συνταγή! Μηπως ηθελε λιγο ακομα διπλωμα? Για κρουασανακια πρέπει να μπει και μαγιά. Αυτην την συνταγή θα την δειξω συντομα. Καποια στιγμη θα ανεβασω βιντεο για να ειναι λιγο πιο ευκολα .

      Διαγραφή