Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ GREEK GLUTEN FREE SPINACH PIE

Τρελαίνομαι για πίτες για όλες της πίτες, η σπανακόπιτα όμως είναι η αγαπημένη μου. 
Ξέρω το άνοιγμα φύλλου με αλεύρι χωρίς γλουτένη, είναι πρόκληση!
Όπως όλοι μας είχα πολλές αποτυχίες μέχρι να πετύχω να φτιάξω αξιόλογο φύλλο για πίτα . Δεν το έβαλα κάτω όμως και η προσπάθεις μου απέδωσαν κάποια στιγμή. 
Η χαρά μου μεγάλη και για αυτό και ήθελα να μοιραστώ την συνταγή μαζί σας 

Το φύλλο είναι το ίδιο που χρησιμοποίησα στην κρεατόπιτα χωρίς γλουτένη, μόνο που εδώ το φύλλο δεν το τυλίγω.



Την έφτιαξα με Glutafin, άλλα υπάρχουν και πολλά άλλα αλεύρια με τα οποία μπορούμε να ανοίξουμε φύλλο. 
έγινε τραγανό και πεντανόστιμο και πιστέψτε με, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από της πίτες με γλουτένη!



για το φύλλο χρειαζόμαστε 
400 γρ αλεύρι χωρίς γλουτένη 
2 κουταλιές της σούπας λάδι 
1 κουταλιά της σούπας ξίδι 
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
νερό όσο πάρει 

για το σπανάκι 
300 γρ σπανάκι 
150 γρ τυρί φέτα 
1 αυγό 
αλάτι και πιπέρι 

Κόβουμε το σπανάκι και σε μια λεκάνη το μαραίνουμε με τα χέρια μας μαζί με όλα τα υλικά. 

Σε μια λεκάνη βάζουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και όλα τα υλικά και λίγο λίγο το νερό . 
Ζυμώνουμε τα υλικά σε μια σφιχτή ζύμη .
Τώρα για να ανοίξουμε το φύλλο, θέλει πολύ καλό αλεύρωμα η επιφάνεια εργασίας μας. 
Κόβουμε την ζύμη σε οκτώ κομμάτια. Τέσσερα για πάνω τέσσερα για κάτω.
Παίρνουμε ένα μπαλάκι το κόβουμε στην μέση το αλευρώνουμε και ανοίγουμε το φύλλο στο μισό μέγεθος του ταψίου, το τοποθετούμε στο λαδωμένο ταψί και συνεχίζουμε με το δεύτερο μέρος του φύλλου. Λαδώνουμε και ανοίγουμε και τα υπόλοιπα τρία φύλλα. 
Αυτό το κάνω για να αποφύγω  το σπάσιμο του πολύ μεγάλου φύλλου. 

βάζουμε την γέμιση μας πάνω από τα φύλλα και συνεχίζουμε να ανοίγουμε τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνουμε και το τελευταίο φύλλο καλά και κόβουμε την πίτα μας. 
Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. 
Αναλόγως τον φούρνο μπορεί να θέλει να την ψήσετε και λίγο και από κάτω. 

την απολαμβάνουμε ζεστή η κρύα !!!

Φυσικά  μπορείτε να την γεμίσετε με ότι λαχταράτε εσείς ...





 Εύχομαι να την δοκιμάσετε και να σας αρέσει φίλοι μου!!!
Καλή επιτυχία  !!!




τα φιλιά μου φίλοι μου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου