Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΒΑΦΛΕΣ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ ΧΩΡΙΣ ΒΑΦΛΙΕΡΑ GLUTEN FREE WAFFLES RECIPE

Σας αρέσουν η βάφλες?
Δεν έχετε όμως βαφλοσίδερο και αποφεύγετε να της φτιάξετε?
Δεν χρειάζεται  και εμείς δεν έχουμε αλλά της απολαμβάνουμε συχνά. Της φτιάχνουμε στο τηγάνι με ρίγες και γίνονται πεντανόστιμες !!!
Το ίδιο τραγανές το ίδιο καλές πιστέψτε με!!



Τώρα το χειμώνα της τρώμε με νουτελα η μέλι η απλά με λίγη ζάχαρη άχνη. η ακόμα και γλυκό του κουταλιού . Το καλοκαίρι όμως είναι υπέροχες με παγωτό και σιρόπι σοκολάτας...

Και ένα περίεργο πράγμα ...η βάφλες χωρίς γλουτένη , είναι πολύ πιο εύγευστες από αυτές με γλουτένη....τι άλλο θέλουμε?

Λοιπών τέλος τα λόγια ας ξεκινήσουμε με τα υλικά μας.

1 1/4  φλιτζάνι  αλεύρι χωρίς γλουτένη 
2 κουταλάκια του γλυκού μπείκιν παούντερ χωρίς γλουτένη 
( η αλεύρι χωρίς γλουτένη που φουσκώνει μόνο του)
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά ζάχαρη βανίλια χωρίς γλουτένη 
1 πρέζα αλάτι 
1 αυγό 
1 φλιτζάνι γάλα 
1/4 λάδι 


ανακατεύουμε πρώτα το αλεύρι με την ζάχαρη το μπείκιν και την ζάχαρη βανίλια και μετά τα υπόλοιπα υλικά. Τα χτυπάμε όλα μαζί με το μίξερ χειρός . Γίνεται ένα ρευστό μείγμα .

Αφήνουμε το τηγάνι να κάψει καλά, το λαδώνουμε λίγο  και βάζουμε από το μείγμα μια κουτάλα 




μόλις ψηθούν  από την μια της γυρίζουμε και  με μια σπάτουλα πατάμε της βάφλες για να μη φουσκώσουν πολύ και για να γίνουν τραγανές.




συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα, της σερβίρουμε με ότι μας αρέσει, όσο είναι ζεστές.



οκ η εμφάνιση δεν είναι όπως αυτές που φτιάχνουμε στην βαφλιέρα άλλα στα αλήθεια δεν έχει καμιά σημασία !! 
Άλλωστε η γεύση μετράει !




Αν έχετε σίδερο για βάφλες μπορείτε να της φτιάξετε φυσικά εκεί. 

Η αλήθεια είναι ότι δεν αγόρασα λόγο χώρου. Όπως η περισσότερες οικογένειες με πάσχοντα από κοιλιοκάκη έχουμε δυο τοστιέρες δυο φρυγανιέρες και άλλα πολλά... ε δεν χωράει άλλο το ντουλάπι μου, και αφού γίνονται το ίδιο νόστιμες ποιος ο λόγος ?

Φτιάξτε τες και θα με θυμηθείτε φίλοι μου!!! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη !!

Τα φιλία μου!!!

2 σχόλια:

  1. Τέλεια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Μου άρεσε πολύ η πρότασή σου για απλό τηγάνισμα στο τηγάνι γκριλ κι όχι σε βαφλιέρα και μάλιστα με το ίδιο αποτέλεσμα. Ούτε κι εγώ έχω πολλά σύνεργα για τον ίδιο λόγο την έλλειψη χώρου.
    Μπράβο Χαρά, πολύ μου άρεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαίρομαι που σου άρεσε !!! Και με το κανονικό αλεύρι θα γίνουν το ίδιο νόστιμες, αξίζει να δοκιμάσεις , Σε ευχαριστώ Ρια !!!!

      Διαγραφή