Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016

ΓΛΥΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ GLUTEN FREE CHOCOLATE PANNINI

Για σας και πάλι φίλοι μου. 
Άργησα λίγο φίλοι μου, είχαμε κάποια θέματα ευχάριστα και όχι,  και δεν προλάβαινα. 
Γύρισα με μια γλυκιά συνταγή, με τα γλυκά ψωμάκια γεμάτα με σοκολάτα. 
Είναι αφράτα γεμάτα με ζουμερή σοκολάτα!



Η ζύμη είναι σχεδόν ίδια με αυτή με τα αφράτα ντόνατς χωρίς γλουτένη  μας, απλά πρόσθεσα και ένα κουταλάκι Mix Xanthan.

Τα έψησα σε φαρμάκια για μαφινς και έγιναν υπέροχα αφράτα. 





Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακιά και αφράτη και ας κολλάει λίγο στα χέρια. Άλλα ας δούμε πρώτα τα υλικά μας 

1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
20 γραμμάρια μαγιά σε κύβο η ένα φακελάκι 
1 πρέζα αλάτι 
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη βανίλιας 
γάλα όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μας ένα παχύρρευστο μείγμα 
1 κουταλάκι  του γλυκού Xanthan gum

Σοκολάτα σε κομματάκια 
λίγο γάλα η αυγό  

Στο μπολ του μίξερ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το Xanthan gum μας και φτιάχνουμε μια λακκούβα στην οποία βάζουμε την μαγιά την ζάχαρη και λίγο χλιαρό γάλα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να φουσκώσει λίγο η μαγιά.
Μετά προσθέτουμε το αυγό και λίγο λίγο το γάλα και ζυμώνουμε στο μίξερ μέχρι να γίνει μια ζύμη όχι πολύ σφιχτή.
Προσθέτουμε τέλος και το αλάτι. και κτυπάμε λίγο ακόμα. 
Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει σε ένα χλιαρό μέρος για μισή ώρα περίπου.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς.
Λαδώνουμε καλά τα φορμάκια μας.
Παίρνουμε λίγη ζύμη και σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε μικρούς κύκλους τους οποίους τους πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα. Τυλίγουμε σε ρολάκια και τυλίγουμε σαν σε τριαντάφυλλο και το βάζουμε στο φαρμάκι. 

Συνεχίζουμε με όλη την ζύμη και αφήνουμε τα ψωμάκια να φουσκώσουν λίγο ακόμα.
Τέλος αλείφουμε με λίγο γάλα η αυγό και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίζουν.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν πριν να τα φάμε!



Απολαύστε τα φίλοι μου δοκιμάστε τα και με ξηρούς καρπούς και σταφίδες!


Τα φιλιά μου φίλοι μου !!!!

Να σας έχει ο Θεός καλά!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου