Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

ΡΟΛΟ ΜΠΑΝΟΦΙ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝH GLUTEN FREE BANOFFE SWISS ROLL RECIPE

Ένα γλυκάκι ελαφρύ σαν συννεφάκι θα σας δείξω σήμερα φίλοι μου.
Ένα μπανόφι ρολό.
Ένα γλυκό τόσο ελαφρύ και δροσερό που θα μπορούσες άνετα να το φας όλο!





Και φυσικά δεν είναι και καθόλου δύσκολο να το φτιάξεις!  
Φτιάχνουμε πρώτα το εύκολο παντεσπάνι  μας και όλα τα άλλα είναι ένα παιχνιδάκι.
Αντί για της μπανάνες θα μπορούσαμε να βάλουμε φράουλες ή ανανά η ότι άλλο φρούτο θέλουμε. 
Με λίγα υλικά έχουμε ένα πολύ νόστιμο και αφράτο γλυκάκι φτιαγμένο από τα χεράκια μας και χωρίς γλουτένη!



Για να δούμε τα υλικά που θα χρειαστούμε 

για το παντεσπάνι 

3 κρόκοι αυγών 
90 γραμμάρια ζάχαρη 
ξύσμα λεμονιού 
2 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό 

3 ασπράδια νερού 
90 γραμμάρια αλεύρι χωρίς γλουτένη 


για την γέμιση 

1-2 μπανάνες ώριμες κομμένες σε λεπτές φέτες, ραντισμένες με  λίγο χυμό λεμόνι 
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 
2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
250 γραμμάρια καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα 
τριμμένη κουβερτούρα χωρίς γλουτένη 


Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς και ετοιμάζουμε το παντεσπάνι μας όπως θα δείτε εδώ , με την διαφορά ότι αντί να το ψήσουμε σε στρόγγυλη φόρμα στρώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα ή φύλλο σιλικόνης και το ψήνουμε για 5 έως 10 λεπτά η μέχρι να ροδίσει ελαφριά. Μόλις ψηθεί το αναποδογυρίζουμε σε μια καθαρή πετσέτα την οποία έχουμε πασπαλίσει με λίγη ζάχαρη και ξεκολλάμε προσεκτικά την λαδόκολλα. Σκεπάζουμε με μια άλλη πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει. 


Χτυπάμε την πολύ κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη.
Στρώνουμε με μια σπάτουλα την σαντιγί στο παντεσπάνι μας, αφήνουμε λίγη για το στόλισμα. Βάζουμε της λεπτό κομμένες φέτες μπανάνας από πάνω και τέλος ραντίζουμε όλο το παντεσπάνι με την καραμέλα. Βάζουμε και τα κομματάκια σοκολάτας από πάνω και τυλίγουμε το παντεσπάνι μας προσεκτικά.
Τοποθετούμε το ρολό μας σε μια πιατέλα και με μια σπάτουλα στρώνουμε την υπόλοιπη σαντιγί και ραντίζουμε με τα υπόλοιπα κομματάκια σοκολάτας. 
Βάζουμε το ρολό στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες και απολαμβάνουμε.




Αχ δεν θα σας πω πόσα κομμάτια έφαγα γιατί ντρέπομαι......
Μα είναι τόσο αφράτο και ελαφρύ που δεν μπορείς να αντισταθείς, είναι σαν να σε φωνάζει μέσα από το ψυγείο, έλα φάε με !!!!!!


Τα φιλιά μου φίλοι μου!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου