Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

ΝΗΣΤΊΣΙΜΗ ΓΛΥΚΙΑ ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ GLUTEN FREE SWEET FOCACCIA RECIPE

Η φοκάτσια χωρίς γλουτένη  είναι μια εύκολη λύση για ένα νόστιμο βραδινό άλλα και για ένα σπιτικό κολατσιό για το σχολείο, Μπορούμε να παίξουμε με τα υλικά και να την προσαρμόσουμε με της γεύσης που μας αρέσουν. Ακόμα και στην νηστεία μπορεί να την φτιάξουμε για την οικογένεια μας. Με ελιές λιαστές φρέσκες ντομάτες και άλλα λαχανικά.

Αλλά να που έμενα στο μυαλό μου κόλλησε το να φτιάξω μια γλυκιά φοκάτσια, την δοκίμασα με το αγαπημένο μου αλεύρι χωρίς γλουτένη και πραγματικά έγινε πολύ νόστιμη,



Σήμερα την έφτιαξα με κομματάκια σοκολάτας άλλα αντί για σοκολάτα μπορούμε να βάλουμε ξερά ή φρέσκα φρούτα η μαρμελάδα η ότι αγαπάμε....

Το καλύτερο για εμένα είναι ότι είναι πολύ εύκολη συνταγή και ότι πραγματικά μπορούμε να πειραματιστούμε στα υλικά μας αναλόγως τα γούστα μας.

Αλλά ας αρχίσουμε....

Τα υλικά μας 

250 γραμμάρια αλεύρι χωρίς γλουτένη   
μισό κυβάκι φρέσκια μαγιά 
χλιαρό νερό όσο πάρει
1 κουταλιά της σούπας ταχίνι 
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη βανίλια 
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 
1 κουταλιά της σούπας μέλι 
50 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα χωρίς γλουτένη χοντροκομμένη 
( αν θέλουμε αντί για σοκολάτα βάζουμε φρούτα )
δύο πρέζες κανέλα 
ξύσμα από μισό πορτοκάλι


Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς 

Στο μπολ του μίξερ κοσκινίζουμε το αλεύρι μας και ανοίγουμε μια λακουβίτσα στην οποία λιώνουμε την μαγιά με μια κουταλιά ζάχαρη και λίγο χλιαρό νερό.
Αφήνουμε να φουσκώσει η μαγιά και προσθέτουμε κι άλλο νερό και χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ. Προσθέτουμε  την ζάχαρη βανίλια την ζάχαρη το μέλι και το ταχίνι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη ζύμη.
Προσθέτουμε και την κανέλα το ξύσμα πορτοκαλιού με τα κομματάκια σοκολάτας, κρατώντας μερικά για να βάλουμε από πάνω. 

Στρώνουμε μια λαδόκολλα στο ταψάκι μας και με την βοήθεια μιας σπάτουλας στρώνουμε την ζύμη μας στο ταψάκι. Ρίχνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα από πάνω και ψήνουμε για περίπου 20 με 30 λεπτά η μέχρι να ροδίσει η φοκάτσια μας. 

Την απολαμβάνουμε ζεστή η κρύα, αν μείνει την άλλη μέρα μπορούμε να την ζεστάνουμε σε μια τοστιέρα.



Στην φώτο εδώ δεν φαίνονται τα κομματάκια σοκολάτας μέσα στην ζύμη, ίσως κάποιος να ήθελε περισσότερη σοκολάτα, άλλα εμάς μας άρεσε και έτσι. Αλλά όπως είπα και πριν μπορούμε να παίξουμε με τα υλικά μας όπως θέλουμε. 


Καλή επιτυχία φίλοι μου, ας έχουμε καλή υπόλοιπη Σαρακοστή!


Τα φιλιά μου φίλοι μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου