Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΑΦΡΑΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΠΑΝΖΕΡΟΤΤΙ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ GLUTEN FREE PANZEROTTI FRITTI RECIPE

Άλλη μια ιταλική συνταγή φίλοι μου....
Τα Panzerotti fritti τα τρως παντού στην Ιταλία άλλα τα καλύτερα είναι στο Μιλάνο.
Είναι γεμάτα με ζουμερή μοτσαρέλα και φρέσκια ντομάτα.
Η ζύμη τους είναι αφράτη και ελαφριά παρόλο που είναι τηγανισμένα. 
Γενικά είναι ένα τόσο γευστικό αφράτο όνειρο που δεν άντεξα να στερούμε πια, και μιας και δεν μπορώ να πάω στην Ιταλία, είπα να το φτιάξω μόνοι μου και με χωρίς γλουτένη υλικά φυσικά!

Το αποτέλεσμα!!! 
Απίστευτα αφράτα και ζουμερά Panzerotti fritti!
κοιτάξτε τα φίλοι μου..







Οποίος τα έφαγε δεν μπορούσε να πιστέψει ότι είναι χωρίς γλουτένη. Τόσο αφράτα και ελαφριά έγιναν.
Η μοτσαρέλα λιώνει ελαφριά και η ντομάτα δίνει μια φρέσκια νότα στο Panzerotti μας. 
Μη σας φοβίζει το ότι είναι τηγανιτά γιατί αν το λάδι μας είναι πολύ καυτό τα Panzerotti μας ψήνονται τόσο γρήγορα που δεν προλαβαίνουν να τραβήξουν καθόλου λάδι.

Θα μου πείτε τώρα πια η διαφορά τους με τα τηγανόψωμα χωρίς γλουτένη  που έφτιαξα πριν από λίγο καιρό και άρεσαν πολύ.
Η διαφορά είναι στην ζύμη, η ζύμη μας έχει πατάτα βραστή μέσα της και αυτή δίνει μια ιδιαίτερη υφή. 

Ας δούμε λοιπών τα υλικά μας

250 γραμμάρια αλεύρι χωρίς γλουτένη 
μισό κυβάκι μαγιά χωρίς γλουτένη 
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 
1 μικρή πατάτα βραστή και λιωμένη 
150 γραμμάρια χλιαρό γάλα 
1 κουταλιά της σούπας λάδι 
αλάτι 

για την γέμιση 
μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους 
ντομάτα φρέσκια επίσης κομμένη σε κύβους
(αν θέλουμε προσθέτουμε και προσούτο η σαλάμι χωρίς γλουτένη)

αρκετό λάδι για τηγάνισμα 

Σε ένα μπολ λιώνουμε την μαγιά μας με την ζάχαρη και λίγο γάλα και αφήνουμε να βγάλει φουσκάλες. 
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μας στο δοχείο του μίξερ και προσθέτουμε την λιωμένη μαγιά και το υπόλοιπο γάλα και την λιωμένη πατάτα μας.
Ζυμώνουμε με τον γάντζο μας μέχρι να ζυμωθούν τα υλικά μας καλά και τέλος προσθέτουμε το αλάτι και το λάδι μας. 
Η ζύμη μας πρέπει να είναι ούτε ρευστή άλλα ούτε πολύ σφιχτή. 

Λαδώνουμε ένα κεραμικό μπολ ελαφριά και βάζουμε την ζύμη μας σκεπασμένη με σελοφάν να φουσκώσει για περίπου μια ώρα σε ζεστό μέρος.

Μετά από μια ώρα παίρνουμε λίγο από την ζύμη και ανοίγουμε κύκλους με τον πλάση μας και γεμίζουμε με μοτσαρέλα και ντομάτα, Κλείνουμε σε φακελάκια και μόλις φτιάξουμε όλο το ζυμάρι μας βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι βαθύ να κάψει το λάδι μας και τηγανίζουμε τα Panzerotti μας πολύ γρήγορα. 
Θα δείτε ότι παίρνουν πολύ γρήγορα χρώμα και φουσκώνουν υπέροχα. 
Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Μόλις τα τηγανίσουμε τα τρώμε ζεστά ζεστά ....



και σας υπόσχομαι ότι δεν θα μείνει ψίχουλο...




σε εμάς πάντως δεν έμεινε ούτε για δείγμα!

Δοκιμάστε τα φίλοι μου!


Τα φιλιά μου φίλοι μου!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου