Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΠΙΤΑ ΑΠΟ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΟΛΟΚΗΘΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ SWEET ZUCCHINI PIE GLUTEN FREE

Έχω μια φίλη γλυκιά σαν μέλι!!! Μου έστειλε ένα τελάρο αγάπη ε συγνώμη λαχανικά!!!!!
Και μιας και ξέρω ότι τα έστειλε με πολύ αγάπη της αφιερώνω και εγώ με την σειρά μου την συνταγή αυτή που έφτιαξα με τα δικά της κολοκυθάκια!!
Φίλη μου σε αγαπώ πολύ!!!!!

Λοιπών έχω ένα πρόβλημα με τα κολοκυθάκια ενώ μου αρέσουν πολύ έμενα δεν αρέσουν στην οικογένεια μου. Έφτιαξα το αγαπημένο μου ιταλικό τουρσί άλλα έμειναν κ άλλα στο ψυγείο όποτε σκέφτηκα να φτιάξω την γλυκιά πιτούλα με την οποία ξεγελούσα τα παιδιά μου παλιά και έτρωγαν κολοκυθάκια χωρίς να το ξέρουν. 



Είναι πανεύκολη και το μόνο δύσκολο είναι να ανοίξουμε φύλλο, άλλα και αυτό με το κατάλληλο αλεύρι γίνεται ακόμα και για εμάς παιχνιδάκι.

¨Όποτε δεν καθυστερώ καθόλου και σας γράφω τα υλικά μας 

για το φύλλο 

400 γρ αλεύρι χωρίς γλουτένη (τέλειο για άνοιγμα φύλλου)
2 κουταλιές σούπας λάδι
1 κουταλάκι  του γλυκού ξίδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
νερό
λάδι για το άλειμμα  των φύλλων

νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων 

για την γέμιση 

5 μέτρια κολοκυθάκια 
σταφίδες 
καρύδια 
κανέλα 
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη βανίλιας

για το σιρόπι 

1 φλιτζάνι νερό 
1 φλιτζάνι ζάχαρη 

καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια μας και τα τρίβουμε στον τρίφτη τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά και αν θέλουμε τα βάζουμε σε μια πετσέτα για να αφαιρέσουμε όσο το δυνατών περισσότερα υγρά. Τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το φύλλο μας και προσθέτουμε νερό όσο χρειάζεται για να γίνει μια σφιχτή ζύμη. 

Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε μικρά μπαλάκια και ανοίγουμε με την βοήθεια του νισεστέ λεπτά φύλλα. 
Στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει την γέμιση μας με όσα καρύδια και σταφίδες και κανέλα μας αρέσει.
Ανάβουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς.

Λαδώνουμε προσεκτικά το φύλλο και ξεκινάμε το τύλιγμα. Στης δύο άκρες βάζουμε σε μια λωρίδα γέμιση και τυλίγουμε προς τα μέσα.





κόβουμε στην μέση και μεταφέρουμε της λωρίδες σε λαδωμένο ταψί.

ψήνουμε στους 200 βαθμούς ώσπου να πάρει χρώμα  η πίτα μας.



Στο μεταξύ βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς για να σιροπιάσουμε την ζεστή πίτα μας.
Αφήνουμε να τραβήξει το σιρόπι και απολαμβάνουμε!!!!




Οπότε φίλοι μου αν έχετε κολοκυθάκια ......



έχετε και πίτα .....



καλή επιτυχία σε όσους την φτιάξουνε

Τα φιλιά μου φίλοι μου!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου