Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΕΙΚ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ GLUTEN FREE PEACH CAKE

Το καλοκαίρι είναι εδώ το έχουμε καταλάβει πλέων!
Μαζί με το καλοκαίρι έρχονται και τα νόστιμα ροδάκινα ζουμερά και γεμάτα άρωμα καλοκαιριού!!!
Ότι πρέπει για ένα αφράτο και αρωματικό γλυκό!!





Ένα εύκολο γλυκάκι γεμάτο αρώματα να γεμίζει το στόμα καλοκαίρι!
Τα ροδάκινα καλά θα είναι να μη είναι ούτε πολύ ώριμα άλλα ούτε να είναι σκληρά.
Σήμερα έβαλα και μερικές βανίλιες έτσι για λίγο χρώμα.
Έγινε τόσο αφράτο το γλυκό μας!



τα υλικά μας είναι ίδια με αυτά για την κερασόπιτα χωρίς γλουτένη απλά βάζουμε ροδάκινα αντί για κεράσια η αν θέλουμε μια πιο γλυκό ξινή γεύση μπορούμε να βάλουμε βανίλιες.


Υλικά 

150 γραμμάρια ζάχαρη 
130 γραμμάρια βούτυρο 
3 αυγά 
1 κουταλιά ζάχαρη βανίλια 
200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη 

4-5 ροδάκινα καθαρισμένα κομμένα σε κομμάτια 



Προθερμένουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς 

Σε ένα μπολ χτυπάμε την ζάχαρη και την βανίλια τα αυγά και το βούτυρο για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά . 
Βάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και στρώνουμε τα ροδάκινα σε όλο το ταψί.
Ψήνουμε για περίπου 35-40 λεπτά. 
Αφήνουμε να κρυώσει και απολαμβάνουμε το αφράτο και ζουμερό και ελαφρύ γλυκό μας !!





Δοκιμάστε το φίλοι μου και απολαύστε το με ένα κρύο τσάι στο μπαλκόνι!




Τα φιλιά μου φίλοι!!!!!!

2 σχόλια:

  1. Σε τι νούμερο ταψί την έβαλες;;;;;;;; Κι όταν λες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κάνει η φαρίνα μύλοι Αγίου Γεωργίου χ.γ. ;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ταψάκι στρόγγυλο περιπου 32 cm διαμετρος σε πιο μικρό ταψι θα γινει πιο φουσκωτο. Και με την φαρινα θα γινει καλο πιστευω. Εγω εβαλα της Dove!, που μου αρεσει πιο πολυ!

      Διαγραφή