Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΖΟΥΜΕΡΟ ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ GLUTEN FREE LEMON CAKE RECIPE

Δεν ξέρω για εσάς φίλοι μου άλλα εγώ αν δεν έχω κάτι να φάω στην θάλασσα δεν μπορώ...
Πάντα κάτι θα υπάρχει στην τσάντα μου. 
Κάτι που να  ηρεμεί  την όρεξη που μου ανοίγει η θάλασσα. 
Έτσι και σήμερα θα με συνοδεύσει στην παραλία ένα δροσερό και αρωματικό κέικ λεμόνι !



Χωρίς γλουτένη φυσικά άλλα γεμάτο άρωμα και ζουμερή γεύση. Το έφτιαξα χτες βράδυ και το πρωί που κατέβηκα στην κουζίνα μοσχοβουλούσε ό τόπος λεμόνι. 
Και άπω ότι είδα ένας μικρός κύριος είχε ήδη κόψει μερικές φετούλες. Πάλι καλά που έμεινε για να βγάλω φωτογραφίες. 
Το κεικάκι αυτό είναι ελαφρά σιροπιασμένο, τόσο όσο να το κάνει ζουμερό και τόσο ώστε να παραμένει ελαφρύ. Είναι απίστευτα δροσερό.
Το έφτιαξα με στραγγιστό γιαούρτι με όλα τα λιπαρά άλλα αν θέλετε μπορείτε να το κάνετε και με το στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά. 
Το αλευράκι που χρησιμοποίησα είναι ένα πολύσπορο αλεύρι της Organ χωρίς γλουτένη γεμάτο υγεία άλλα ελαφρύ για το ευαίσθητο έντερο μας 


Φτάνει όμως η φλυαρία μου ας αρχίσουμε με τα υλικά μας 

230 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο τους χωρίς γλουτένη
μια πρέζα αλάτι 
200 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι 
200 γραμμάρια ζάχαρη 
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη βανίλιας
3 αυγά 
ξύσμα λεμονιού από δύο λεμόνια 
100 γραμμάρια λάδι 

για το σιρόπι 
85 γραμμάρια ζάχαρη 
85 γραμμάρια φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού 

και αρχίζουμε 
προθερμένουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς. 
Λαδώνουμε μια μακρόστενη φόρμα και την αλευρώνουμε ελαφριά 

σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την ζάχαρη τα αυγά, το γιαούρτι,  το ξύσμα λεμονιού και την βανίλια, προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και στο τέλος ανακατεύουμε απαλά και το λάδι μας μέσα στο μείγμα. 
Βάζουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι μας βράζοντας το ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη και να γίνει διάφανο. Το αφήνουμε στην άκρη.

Όταν ψηθεί το κέικ μας το αφήνουμε στην φόρμα τα κρυώσει για δέκα λεπτά το βγάζουμε και το τοποθετούμε σε μια σχάρα και το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Το αφήνουμε να τραβήξει και να κρυώσει εντελώς.
 Εμένα μου αρέσει πιο πολύ την άλλη μέρα, που το σιρόπακι έχει τραβήξει και δεν φαίνεται καθόλου, αφήνοντας μόνο το υπέροχο άρωμα του 
 Αλλά η άντρες μου το προτίμησαν και χτες...



Είναι ένα τέλειο γλυκό για το καλοκαίρι φίλοι μου!!!

Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι το πως θα βγω


στην παραλία έχοντας φάει ήδη δύο κομμάτια....



Τα φιλιά μου φίλοι μου!!!!!!

4 σχόλια: