Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

ΖΟΥΜΕΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΚΑΡΑΜΕΛΟ ΤΟΥΡΤΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ GLUTEN FREE CHOCOLATE CAKE

Ήθελα μια συνταγή για τούρτα εύκολη και με σίγουρη επιτυχία, να είναι αφράτη ζουμερή και φυσικά σοκολατένια!!!
Βρήκα αυτή την συνταγούλα την πείραξα λίγο, όπως πάντα, και την έφτιαξα στα δικά μας μέτρα.
Χωρίς γλουτένη ευνόητε. 
Έγινε τόσο νόστιμη που δυστυχώς δεν πρόλαβα να βγάλω φωτογραφία όσο ήταν ολόκληρη....
Συγχωρέστε με....




την αγάπησα  αυτή την συνταγή όπως και αυτό το  αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, με το οποίο έφτιαξα το παντεσπάνι μου. Είναι ότι καλύτερο για τα κέικ και τα παντεσπάνια μας. Για την έξτρα γεύση καραμέλας έβαλα κρέμα καραμέλας.
Τι λέτε να σας πω τα υλικά μας για να αρχίσουμε σιγά σίγα?

πάμε!

υλικά


175 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 
2 1/2  κουταλιά της σούπας κακάο χωρίς γλουτένη 
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα χωρίς γλουτένη 
150 γραμμάρια ζάχαρη 
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου 
150 γραμμάρια σπορέλαιο 
150 γραμμάρια γάλα σε θερμοκρασία δωματίου 
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη βανίλιας χωρίς γλουτένη
65 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα χωρίς γλουτένη 
65 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα λεύκη χωρίς γλουτένη ( η 130 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος χωρίς γλουτένη)
1 κουτί κρέμα καραμέλας 
1 κουτάλι της σούπας ζάχαρη άχνης χωρίς γλουτένη 


και ξεκινάμε 

προθερμένουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι το κακάο και την σόδα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε την ζάχαρη.
Στο μπολ τους μίξερ βάζουμε τα αυγά το γάλα το λάδι την μισή ζάχαρη βανίλιας και μια κουταλιά της σούπας Carnation, τα χτυπάμε καλά και προσθέτουμε τέλος το αλεύρι. 
Το μείγμα μας θα είναι αρκετά ρευστό.
Γεμίζουμε το μείγμα μας μέσα σε δύο βουτυρωμένα ταψάκια με διάμετρο 18cm.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. 
Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν απάνω σε μια σχάρα.

Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με την κρέμα καραμέλα μας με την υπόλοιπη ζάχαρη βανίλια , προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε το μισώ μείγμα σοκολάτας πάνω στο ένα παντεσπάνι μας και στρώνουμε με μια σπάτουλα. Σκεπάζουμε με το άλλο παντεσπάνι και στολίζουμε την τούρτα μας με την υπόλοιπη σοκολάτα. Αν θέλουμε μπορούμε να στολίσουμε την τούρτα μας με λίγη λιωμένη λευκή σοκολάτα ή να την αφήσουμε όπως έχει. Την αφήνουμε να  κρυώσει το γλάσσο και απολαμβάνουμε!!!



Εγώ τεμπέλιασα και δεν την στόλισα καθόλου....
Αλλά δεν νομίζω να πείραξε κανέναν ....
Την φάγαμε για χαρά!!



Ααχ τόσο αφράτη τόσο ζουμερή τόσο σοκολατένια !!!!!
Δοκιμάστε την φίλη μου !!!



Σας φιλώ φίλοι μου!!!

την συνταγή την βρήκα στην σελίδα της Carnation 
https://www.carnation.co.uk/Recipes/33/Carnation-Chocolate-Fudge-Cake

2 σχόλια:

  1. Χαρα μου για ακομα μια φορα εκανες το θαυμα σου στην κουζινα μας !!!!!!!!!!!!!!Εαν δεν ειχαμε τις συνταγες σου δεν ξερω τι θα εκανα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Με λιγα ακομα υλικα παραπανω καναμε μια υπεροχη τουρτα μπλακ φορεστ !!!!!!!!!!!!!!!!!!Προσθεσαμε βυσσινα απο το καλοκαιρινο μας γλυκο μεσα στην κρεμα σοκολατας .....ραντισαμε το παντεσπανι με το σιροπι αραιωμενο σε ζεστο νερο....και σκεπασαμε το γλυκο μας με φυτικη σαντυγι,κουβερτουρα τριμμενη και βυσσινα !!!!!!!!!!!!!!!!!
    Βγηκε υπεροχη !!!!!!!!!!!Σε ευχαριστουμε για ακομα μια φορα πολυ πολυ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Τάνια !!! Πολύ χαιρομαι!!!!! Εγώ ευχαριστώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή