Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

ΣΠΙΤΙΚΆ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΆ ΜΕ ΜΕΛI ΚΑΙ ΚΑΝΈΛΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ GLUTEN FREE CINAMON CEREALS

Είναι δύσκολο να βλέπουν τα παιδιά μας όλα αυτά τα νόστιμα δημητριακά στα ράφια των σουπερμάρκετ και να ξέρουν ότι δεν μπορούν να τα φάνε, γιατί έχουν γλουτένη. 
Θέλουν όμως και αυτά την ποικιλία στο πρωινό τους όπως και εμείς. 

Ευτυχώς για εμάς υπάρχουν πια στο εμπόριο αρκετά προϊόντα χωρίς γλουτένη για να φάνε τα παιδιά μας. 
Αλλά τα σπιτικά είναι αλλιώς όπως και να το κάνουμε...



Έτσι σκέφτηκα να φτιάξω τα δικά μας δημητριακά με σούπερ γεύση από μέλι και κανέλα !
Είναι τραγανά και νόστιμα, τρώγονται με γάλα η γιαούρτι ή και σκέτα σαν σνακ. 
Δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα αγοραστά με γλουτένη!


Στην ζύμη έβαλα και αλεύρι Τεφ  που είναι ένα πολύ υγιεινό και θρεπτικό αλεύρι, γεμάτο πρωτεΐνες ,ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο και σίδηρο και άλλα μέταλλα .
Μαζί με το μέλι και την κανέλα προσθέτουν έξτρα γεύση στο πρωινό μας!

΄

Αλλά τέρμα τα λόγια και ας δούμε τα υλικά μας 

1 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι χωρίς γλουτένη 
1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι χωρίς γλουτένη Τεφ 
2 κουταλάκια του γλυκού σόδα χωρίς γλουτένη 
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα 
50 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη βανίλιας 
3 κουταλιές της σούπας μέλι 
1/2 φλιτζάνι ξινόγαλα ( αν δεν έχετε στάξτε λίγο ξίδι ή λεμόνι στο γάλα και αφήστε το για λίγο)

για από πάνω 
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο 
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 
και κανέλα 

και ας δούμε πως τα φτιάχνουμε

προθερμένουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς 

στο μπολ του μίξερ μας προσθέτουμε το αλεύρι τεφ το αλεύρι  την σόδα και την κανέλα, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε και το βούτυρο την ζάχαρη βανίλια, την ζάχαρη και  το μέλι.  Τα χτυπάμε καλά με το μίξερ θα γίνει ένα τριφτό μείγμα.
Στο τέλος προσθέτουμε το ξινόγαλα και χτυπάμε να γίνει μια σφικτή ζύμη. Αν είναι σε κομμάτια στο μπολ δεν μας πειράζει φτάνει να μπορούμε με τα χέρια μας να τα ενώσουμε σε ένα ζυμάρι. 
Χωρίζουμε την ζύμη μας στα δύο και την ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια σε λεπτό φύλλο.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι η το ρολό για πίτσα κόβουμε μικρά τετραγωνάκια και τα αλείφουμε με το βούτυρο και τα ραντίζουμε με την ζάχαρη και την κανέλα. 
Τα μεταφέρουμε προσεκτικά με μια λεπτή σπάτουλα στο ταψί μας που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα ή σιλικόνη. Τα τρυπάμε με ένα πιρουνάκι ή μια όδοντογλυφιδα 
Συνεχίζουμε και με την υπόλοιπη ζύμη και τα ψήνουμε για 10 λεπτά. 
Αφήνουμε τα δημητριακά μας να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε ένα βάζο. 

Σερβίρονται με γάλα άλλα και σκέτα είναι πολύ νόστιμα! 



Γιατί το πρωινό μας είναι το πιο σημαντικό γεύμα της μέρας μας !!




Γλυκιές καλημέρες σας εύχομαι φίλοι μου!!!!!

Τα φιλιά μου!

2 σχόλια:

  1. καταπληκτικο!πως το φανταστηκες !!σκετη δημιουργια! ΜΕΛΟΝΤΥ ΕΛΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή