Το φύλλο κρούστας είναι ένα όνειρο απατηλό για όσους πάσχουν από κοιλιοκάκη!
Και να που δεν είναι πια !
Αυτά τα τυροπιτάκια με την τραγανή αγκαλιά από σπιτικό φύλλο κρούστας χωρίς γλουτένη δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα κανονικά!
Είναι τόσο τραγανά τόσο γεμάτα με φέτα και τρώγονται στο πι και φι. Το καλό είναι ότι φτιάχνονται και στο πι και φι !
θέλει λίγο εξάσκηση στο να ανοίξεις το φύλλο αλλά επειδή δεν το ανοίγουμε σε μεγάλο φύλλο άλλα σε μια μακρόστενη λωρίδα το άνοιγμα δεν είναι τόσο δύσκολο.
Στην ουσία είναι το ίδιο φύλλο όπως στο γαλακτομπούρεκο χωρίς γλουτένη .
Απλά αντί για κρέμα το γεμίζουμε με τυρί φέτα και το διπλώνουμε σε τριγωνάκια!
Η σε κάτι που μοιάζει με τριγωνάκια......στην δική μου περίπτωση.
Για να δούμε τα υλικά μας
για το φύλλο κρούστας
400 γραμμάρια αλεύρι χωρίς γλουτένη
λίγο αλάτι
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
νερό όσο πάρει
νισεστέ χωρίς γλουτένη για το άνοιγμα
λάδι για το άλειμμα του φύλλου
περίπου 400 γραμμάρια τυρί φέτα
500 γραμμάρια λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά για το φύλλο και προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό για να πετύχουμε μια σφιχτή ζύμη. Χωρίζουμε την ζύμη σε μικρά μπαλάκια.
Αλευρώνουμε τον μπάγκο μας με άφθονο νισεστέ και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε ένα μακρόστενο φύλλο όσο πιο λεπτό γίνεται .
το αλείβουμε απαλά με λάδι και βάζουμε στης δύο άκρες τυρί το κόβουμε στην μέση και με την βοήθεια μιας σπάτουλας τα τυλίγουμε σε δυο τρίγωνα. Αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με σουσάμι .
Συνεχίζουμε με όλο το ζυμάρι.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι να κάψει καλά και τηγανίζουμε τα πιτάκια μας για λίγα δευτερόλεπτα. Τα τοποθετούμε σε μια πετσέτα η απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε ζεστά ζεστά.
Αν και τηγανιτά δεν είναι καθόλου βαριά και τρώγονται πολύ ευχάριστα , αν περισέψουν θα μείνουν μέχρι και την άλλη μέρα έτσι τραγάνα και νόστιμα!
δοκιμάστε τα φίλοι μου με μια κρύα μπύρα χωρίς γλουτένη και θα με θυμηθείτε !!!
καλή σας όρεξη !!!
Τα φιλία μου!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου