Το γαλακτομπούρεκο.....
Ένα από τα γλυκά που δεν είχα δοκιμάσει προ κοιλιοκάκης ..... είπα όμως να το δοκιμάσω σήμερα....χωρίς γλουτένη εννοείτε!
και το κατάφερα και έγινε και νόστιμο φίλοι μου!!
Το δύσκολο σε όλη την ιστορία ήταν το να γίνει το φύλλο λεπτό σαν φύλλο κρούστας.
Το κατάφερα με την βοήθεια άφθονου νισεστέ χωρίς γλουτένη.
Η κρέμα με την σειρά της ήταν πολύ εύκολη.
Να σας πω τα υλικά μας ?
για το φύλλο κρούστας
400 γραμμάρια αλεύρι χωρίς γλουτένη
μια πρέζα αλάτι
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
νερό
νισεστέ χωρίς γλουτένη για το άνοιγμα του φύλλου
για την κρέμα
800 γραμμάρια γάλα
50 γραμμάρια πολέντα χωρίς γλουτένη
40 γραμμάρια ρυζάλευρο χωρίς γλουτένη
130 γραμμάρια ζάχαρη
1 λοβό βανίλιας
2 αυγά
10 γραμμάρια βούτυρο
για το σιρόπι
300 νερό
500 γραμμάρια ζάχαρη
λίγες σταγόνες λεμόνι
μια πρέζα κανέλα
80 γραμμάρια βούτυρο για άλειμμα
και πάμε να αρχίσουμε
σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με την ζάχαρη, την κανέλα και το λεμόνι για περίπου δέκα λεπτά.
το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με τον λοβό βανίλιας και προσθέτουμε την ζάχαρη την πολέντα με το ρυζάλευρο και στο τέλος τα αυγά , ανακατέυοντας συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι μας το αλάτι το λάδι και το ξύδι με την πρέζα αλάτι και προσθέτουμε τόσο νερό, όσο χρειάζεται για να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 12 μικρά μπαλάκια και ανοίγουμε σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια, σε μακρόστενο φύλλο.
βουτυρώνουμε το φύλλο μας απαλά, παίρνουμε μια κουταλιά της σούπας και την βάζουμε στην άκρη του φύλλου και με την βοήθεια μιας σπάτουλας τυλίγουμε.
βάζουμε το μπουρεκάκι σε βουτυρωμένο ταψάκι και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο ζυμάρι.
αλείβουμε με βούτυρο τα μπουρεκάκια και τα ψήνουμε για μια ώρα στους 180 βαθμούς.
Μόλις βγει το γαλακτομπούρεκο μας το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι και αφήνουμε το γλυκό μας να τραβήξει για λίγες ώρες πριν το απολαύσουμε.
λαχταριστό φαίνεται έτσι?
και που να το δοκιμάσετε, το φύλλο έγινε τραγανό και η κρέμα βελούδινη. Το σιροπάκι είναι όσο πρέπει και αγκαλιάζει το γλυκάκι μας απαλά.
Τα σιροπιαστά φιλιά μου φίλοι μου!!!!
Ένα από τα γλυκά που δεν είχα δοκιμάσει προ κοιλιοκάκης ..... είπα όμως να το δοκιμάσω σήμερα....χωρίς γλουτένη εννοείτε!
και το κατάφερα και έγινε και νόστιμο φίλοι μου!!
Το δύσκολο σε όλη την ιστορία ήταν το να γίνει το φύλλο λεπτό σαν φύλλο κρούστας.
Το κατάφερα με την βοήθεια άφθονου νισεστέ χωρίς γλουτένη.
Η κρέμα με την σειρά της ήταν πολύ εύκολη.
Να σας πω τα υλικά μας ?
για το φύλλο κρούστας
400 γραμμάρια αλεύρι χωρίς γλουτένη
μια πρέζα αλάτι
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
νερό
νισεστέ χωρίς γλουτένη για το άνοιγμα του φύλλου
για την κρέμα
800 γραμμάρια γάλα
50 γραμμάρια πολέντα χωρίς γλουτένη
40 γραμμάρια ρυζάλευρο χωρίς γλουτένη
130 γραμμάρια ζάχαρη
1 λοβό βανίλιας
2 αυγά
10 γραμμάρια βούτυρο
για το σιρόπι
300 νερό
500 γραμμάρια ζάχαρη
λίγες σταγόνες λεμόνι
μια πρέζα κανέλα
80 γραμμάρια βούτυρο για άλειμμα
και πάμε να αρχίσουμε
σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με την ζάχαρη, την κανέλα και το λεμόνι για περίπου δέκα λεπτά.
το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με τον λοβό βανίλιας και προσθέτουμε την ζάχαρη την πολέντα με το ρυζάλευρο και στο τέλος τα αυγά , ανακατέυοντας συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι μας το αλάτι το λάδι και το ξύδι με την πρέζα αλάτι και προσθέτουμε τόσο νερό, όσο χρειάζεται για να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 12 μικρά μπαλάκια και ανοίγουμε σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια, σε μακρόστενο φύλλο.
βουτυρώνουμε το φύλλο μας απαλά, παίρνουμε μια κουταλιά της σούπας και την βάζουμε στην άκρη του φύλλου και με την βοήθεια μιας σπάτουλας τυλίγουμε.
βάζουμε το μπουρεκάκι σε βουτυρωμένο ταψάκι και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο ζυμάρι.
αλείβουμε με βούτυρο τα μπουρεκάκια και τα ψήνουμε για μια ώρα στους 180 βαθμούς.
Μόλις βγει το γαλακτομπούρεκο μας το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι και αφήνουμε το γλυκό μας να τραβήξει για λίγες ώρες πριν το απολαύσουμε.
λαχταριστό φαίνεται έτσι?
και που να το δοκιμάσετε, το φύλλο έγινε τραγανό και η κρέμα βελούδινη. Το σιροπάκι είναι όσο πρέπει και αγκαλιάζει το γλυκάκι μας απαλά.
Τα σιροπιαστά φιλιά μου φίλοι μου!!!!
Ευχαριστο φαινεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστουμε χαρα!
ευχαριστούμε για της ωραίες συνταγές θα την κάνω σίγουρα ελπίζω να τα καταφέρω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ ευχαριστώ πολύ εσας!!!!!!
Διαγραφή