καλώς ήρθατε στο μπλοκ μου!
Συνταγή για ψωμί χωρίς γλουτένη
Η γνωριμία μας με την κοιλιοκάκη έγινε πριν περίπου ένα χρόνο. Μέχρι τότε δεν ήξερα καν την ύπαρξη της.
Από εκεί και μετά άρχισαν ή δυσκολίες...και η πρώτη και μεγαλύτερη ήταν να φτιάξω ψωμί το οποίο να τρώγεται...
Μετά από πολλές προσπάθειες κατέληξα σε αυτή την συνταγή και είμαι πάντα σίγουρη για το αποτέλεσμα της.
Για το ψωμί χωρίς γλουτένη θα χρειαστούμε
380γρ αλεύρι χωρίς γλουτένη
7γρ μαγιά χωρίς γλουτένη
μισή κουταλιά της σούπας ζάχαρη
300γρ χλιαρό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
μια φόρμα 30 επί 10
ένα μίξερ χειρός
κοσκινίζουμε το αλεύρι μας σε ένα μεγάλο μπολ, κάνουμε μια τρύπα και βάζουμε την μαγιά με την ζάχαρη και λίγο χλιαρό νερό.
Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει σε χλιαρό μέρος
μόλις φουσκώσει βάζουμε και το υπόλοιπο χλιαρό νερό και χτυπάμε το μίγμα με το μίξερ χειρός
στο τέλος προσθέτουμε και το αλάτι με το λάδι και τοποθετούμε το μείγμα στην λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα
Το μείγμα μας θα γίνει ρευστό σαν μείγμα για κέικ.
βάζουμε το ψωμάκι μας σε χλιαρό φούρνο για 20-έως 25 λεπτά να φουσκώσει.
Χωρίς να ανοίξουμε τον φούρνο ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 200 βαθμούς στην αντίσταση για 40 λεπτά
μόλις ψηθεί το βγάζουμε από την φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει σε μια σχάρα.
καλή όρεξη!!!
Ευχαριστούμε πολύ!😊
ΑπάντησηΔιαγραφήνα είσαι καλά Αλέξη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται νόστιμο. Τώρα τελευταία άκουσα κι εγώ για την κοιλιοκάκη και πόσο πρέπει να προσέχει κανείς τη διατροφή του. Καλό σου βράδυ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Χριστίνα, χαίρομαι που σου άρεσε! Δεν είναι εύκολα τα πράγματα για μας, η αλήθεια να λέγετε. Η γλουτένη κρύβετε παντού. Το πιο δύσκολο για εμένα ήταν το ψωμί. Πέταξα πολλά μέχρι να μάθω... Σιγά σιγά μαθαίνουμε όμως!!
Διαγραφήέχω σοβαρό πρόβλημα με την γλουτένη.. και έψαχνα καιρό συνταγή για νόστιμο και μαλακό ψωμί .....με αποτέλεσμα να πετάξω πολλά...Σήμερα το έκανα... και είμαι ενθουσιασμένη !!! υπέροχο ψωμί !!! και επιτέλους θα ευχαριστηθώ το φαγητό μου !!! Μόνο που δεν έχει αυτό το υπέροχο χρώμα και θα ήθελα να μάθω... τι δεν έκανα σωστά ??? Ευχαριστώ πολύ κ.Χαρά για την απίθανη αυτή συνταγή...!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλένη καλημέρα! Χαιρομαι που σου πέτυχε το ψωμί. Πιστεψε με και εγω τα ιδια περασα μεχρι να τα καταφερω!!!
ΔιαγραφήΤωρα οσο για το χρωμα παιζει ρολο το αλευρι, αλλα βγαινουν πιο ξανθα απο οτι τα αλλα.
έχω σοβαρό πρόβλημα με την γλουτένη.. και έψαχνα καιρό συνταγή για νόστιμο και μαλακό ψωμί .....με αποτέλεσμα να πετάξω πολλά...Σήμερα το έκανα... και είμαι ενθουσιασμένη !!! υπέροχο ψωμί !!! και επιτέλους θα ευχαριστηθώ το φαγητό μου !!! Μόνο που δεν έχει αυτό το υπέροχο χρώμα και θα ήθελα να μάθω... τι δεν έκανα σωστά ??? Ευχαριστώ πολύ κ.Χαρά για την απίθανη αυτή συνταγή...!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπερα και απο εμενα θελω και εγω να κανω το ψωμακι μου με αυτη την συνταγη ηθελα να ρωτησο εκει που λετε ανακαταευουμε και αφηνουμε να φουσκωση σε χλιαρο μερος πρωτον ανακατευουμε ολο το μειγμα μας? η μονο στην μεση που βαλαμε την μαγια και δευτερο για ποση ωρα περιπου το αφηνουμε εκει?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα, μόνο την μαγια με την ζαχαρη και το χλιαρο νερό. Καλή επιτυχία!!
Διαγραφή