Προφιτερόλ ....δεν θέλω να το μάθω, θέλω να το φάω....
δίκαιο είχε ο Γιώργος Κωνσταντίνου....και αν είναι και χωρίς γλουτένη τόσο το καλύτερο !!!
Για μας όμως που ζούμε στην επαρχία είναι όνειρο απατηλό, το να μπορέσουμε να μπούμε σε ένα ζαχαροπλαστείο και να παραγγείλουμε ένα προφιτερόλ...σαν τον Γιώργο, οπότε τι μας μένει?
Να το φτιάξουμε μόνοι μας φυσικά...
Αυτό κάναμε και εμείς προχτές μιας και η κόρη μας, μας ζήτησε προφιτερολ.
Το φτιάξαμε και είχε και επιτυχία , γιαυτό λέω να μοιραστώ την συνταγή μαζί σας.
ας ξεκινήσουμε από τα υλικά μας
για τα Σου θέλουμε
200 μλ νερό
2 πρέζες αλάτι
50 γρ. βούτυρο
100 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη
2-3 αυγά
1 μεγάλη κουταλιά της σούπας ζάχαρη
για την κρέμα βανίλιας
1 λ γάλα
4 μεγάλες κουταλιές της σούπας αλεύρι χωρίς γλουτένη
200 γρ ζάχαρη
ζάχαρη βανίλια χωρίς γλουτένη
4 αυγά
8 φύλλα ζελατίνης
400 γρ κρέμα γάλακτος
για την σοκολάτα
500 γρ κρέμα γάλακτος
170 γρ ζάχαρη
370 γρ γάλα
600 σοκολάτα κουβερτούρα χωρίς γλουτένη
αν θέλουμε κρατάμε κρέμα γάλακτος για να την χτυπήσουμε σε σαντιγί με λίγο άχνη ζάχαρη, για το στόλισμα
Ας συνεχίσουμε με την παρασκευή τον σου
σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό το αλάτι και το βούτυρο, μόλις πάρει βράσει ρίχνουμε και το αλεύρι μας και ανακατεύουμε έως που η ζύμη να ξεκολλάει από την κατσαρόλα
τραβάμε από το μάτι και μόλις κρυώσει λίγο βάζουμε ένα ένα τα αυγά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Η ζύμη πρέπει να γίνει μαλάκια άλλα όχι ρευστή και να γυαλίζει. Θέλει λίγο υπομονή .
Την βάζουμε την ζύμη μας σε ένα κορνε και σχηματίζουμε βουναλάκια στο ταψί μας
τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στους 200 βαθμούς
τα αφήνουμε να κρυώσουν και ξεκινάμε με της κρέμες
κρέμα βανίλια
σε ένα δοχείο με κρύο νερό λιώνουμε την ζελατίνη
σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα άλλα υλικά μας και τα αφήνουμε να πάρουμε μια βράση ανακατεύωντας συνεχώς, Αφαιρούμε την ζελατίνα από το νερό, την στραγγίζουμε καλά και την προσθέτουμε στην κρέμα ανακατεύωντας μέχρι να λιώσει εντελώς.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει ανακατεύωντας που και που για να μη πιάσει κρούστα.
και συνεχίζουμε με την σοκολάτα
κρέμα σοκολάτα
βράζουμε όλα τα υλικά εκτός την σοκολάτα . Τραβάμε την κατσαρόλα απο το μάτι και προσθέτουμε και την σοκολάτα, αναμίγουμε καλά .
Αφήνουμε να κρυώσει και αυτή.
Τώρα, το καλύτερο είναι να τα βάλετε όλα τα υλικά στο ψυγείο για μια νύχτα σκεπάζοντας της κρέμες με σελοφάν για να μη πιάσουν κρούστα. Τα σου τα τοποθετούμε σε ένα σακουλάκι τροφίμων και τα αφήνουμε και αυτά στο ψυγείο.
Την άλλη μέρα αρχίζουμε να κόβουμε τα σου μας στην μέση για τα γεμίσουμε με κρέμα βανίλια
είχαμε και βοηθό τον εγγονό!!!
βάζουμε λίγη κρέμα στα ποτήρια μας και από πάνω τα σου.
Μετά έρχεται η κρέμα σοκολάτα και αν θέλουμε τα στολίζουμε με χτυπημένη σαντιγί.
βάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο, και έτοιμο το προφίτερολ μας
Το απολαμβάνουμε βλέποντας Χτυποκάρδια στο θρανίο με τον Γιώργο Κωνσταντίνου ...
καλή επιτυχία και καλή όρεξη !!
ps. η δόση αυτή είναι για αρκετά προφιτερόλ, γεμίσαμε 8 ποτήρια και ένα μπολ , αν θέλετε την διαιρείτε στο μισό
δίκαιο είχε ο Γιώργος Κωνσταντίνου....και αν είναι και χωρίς γλουτένη τόσο το καλύτερο !!!
Για μας όμως που ζούμε στην επαρχία είναι όνειρο απατηλό, το να μπορέσουμε να μπούμε σε ένα ζαχαροπλαστείο και να παραγγείλουμε ένα προφιτερόλ...σαν τον Γιώργο, οπότε τι μας μένει?
Να το φτιάξουμε μόνοι μας φυσικά...
Αυτό κάναμε και εμείς προχτές μιας και η κόρη μας, μας ζήτησε προφιτερολ.
Το φτιάξαμε και είχε και επιτυχία , γιαυτό λέω να μοιραστώ την συνταγή μαζί σας.
ας ξεκινήσουμε από τα υλικά μας
για τα Σου θέλουμε
200 μλ νερό
2 πρέζες αλάτι
50 γρ. βούτυρο
100 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη
2-3 αυγά
1 μεγάλη κουταλιά της σούπας ζάχαρη
για την κρέμα βανίλιας
1 λ γάλα
4 μεγάλες κουταλιές της σούπας αλεύρι χωρίς γλουτένη
200 γρ ζάχαρη
ζάχαρη βανίλια χωρίς γλουτένη
4 αυγά
8 φύλλα ζελατίνης
400 γρ κρέμα γάλακτος
για την σοκολάτα
500 γρ κρέμα γάλακτος
170 γρ ζάχαρη
370 γρ γάλα
600 σοκολάτα κουβερτούρα χωρίς γλουτένη
αν θέλουμε κρατάμε κρέμα γάλακτος για να την χτυπήσουμε σε σαντιγί με λίγο άχνη ζάχαρη, για το στόλισμα
Ας συνεχίσουμε με την παρασκευή τον σου
σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό το αλάτι και το βούτυρο, μόλις πάρει βράσει ρίχνουμε και το αλεύρι μας και ανακατεύουμε έως που η ζύμη να ξεκολλάει από την κατσαρόλα
τραβάμε από το μάτι και μόλις κρυώσει λίγο βάζουμε ένα ένα τα αυγά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Η ζύμη πρέπει να γίνει μαλάκια άλλα όχι ρευστή και να γυαλίζει. Θέλει λίγο υπομονή .
Την βάζουμε την ζύμη μας σε ένα κορνε και σχηματίζουμε βουναλάκια στο ταψί μας
τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στους 200 βαθμούς
τα αφήνουμε να κρυώσουν και ξεκινάμε με της κρέμες
κρέμα βανίλια
σε ένα δοχείο με κρύο νερό λιώνουμε την ζελατίνη
σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα άλλα υλικά μας και τα αφήνουμε να πάρουμε μια βράση ανακατεύωντας συνεχώς, Αφαιρούμε την ζελατίνα από το νερό, την στραγγίζουμε καλά και την προσθέτουμε στην κρέμα ανακατεύωντας μέχρι να λιώσει εντελώς.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει ανακατεύωντας που και που για να μη πιάσει κρούστα.
και συνεχίζουμε με την σοκολάτα
κρέμα σοκολάτα
βράζουμε όλα τα υλικά εκτός την σοκολάτα . Τραβάμε την κατσαρόλα απο το μάτι και προσθέτουμε και την σοκολάτα, αναμίγουμε καλά .
Αφήνουμε να κρυώσει και αυτή.
Τώρα, το καλύτερο είναι να τα βάλετε όλα τα υλικά στο ψυγείο για μια νύχτα σκεπάζοντας της κρέμες με σελοφάν για να μη πιάσουν κρούστα. Τα σου τα τοποθετούμε σε ένα σακουλάκι τροφίμων και τα αφήνουμε και αυτά στο ψυγείο.
Την άλλη μέρα αρχίζουμε να κόβουμε τα σου μας στην μέση για τα γεμίσουμε με κρέμα βανίλια
είχαμε και βοηθό τον εγγονό!!!
βάζουμε λίγη κρέμα στα ποτήρια μας και από πάνω τα σου.
Μετά έρχεται η κρέμα σοκολάτα και αν θέλουμε τα στολίζουμε με χτυπημένη σαντιγί.
βάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο, και έτοιμο το προφίτερολ μας
Το απολαμβάνουμε βλέποντας Χτυποκάρδια στο θρανίο με τον Γιώργο Κωνσταντίνου ...
καλή επιτυχία και καλή όρεξη !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου