Τι να φάμε το βραδάκι? Κάτι ζεστό, αφράτο γεμάτο με λαχταριστή φέτα!
Πίσια θα φάμε, δικά μας και χωρίς γλουτένη φυσικά!
Τα παιδιά μου τα αγαπούν πολύ, γιατί γίνονται αφράτα και τραγανά! Και αν μείνουνε και μερικά τα παίρνουν την άλλη μέρα στο σχολείο για κολατσιό.
ξεκινάμε με την συντάγουλα μας τι λέτε?
Ας δούμε τα υλικά μας λοιπών
για την ζύμη
500 γρ αλεύρι χωρίς γλουτένη για όλες της χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά χωρίς γλουτένη
μισή κουταλιά της σούπας ζάχαρη
χλιαρό γάλα όσο πάρει
ένα αυγό
δύο κουταλιές της σούπας λάδι
αλάτι
για την γέμιση
τυρί φέτα τριμμένη
ας συνεχίσουμε με την εκτέλεση
βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, φτιάχνουμε μια λακουβίτσα και βάζουμε την μαγιά και την ζάχαρη και λίγο χλιαρό γάλα, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσει για λίγο.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλάτι και ανακατεύουμε να γίνει μια αφράτη ζύμη. Στο τέλος προσθέτουμε και το αλάτι. Βάζουμε την ζύμη να φουσκώσει σε χλιαρό φούρνο για 30-40 λεπτά
μόλις φουσκώσει ανοίγουμε μικρά φύλλα αρκετά χοντρά
τα γεμίζουμε με τυρί και τα φορμάρουμε σε πισία
βάζουμε λάδι στο αντικολλιτικό μας τηγάνι και τα τηγανίζουμε....
ώσπου να ροδίσουν, τα τοποθετούμε σε μια πετσέτα να ρουφήξει το πολύ λάδι και απολαμβάνουμε όσο είναι ζεστά
άν και τηγανιτά δεν γίνονται πολύ βαριά και είναι πολύ νόστιμα!!!
Καλή επιτυχία σε όσους τα δοκιμάσουν !!!!!
τα φιλία μου σε όλους!!!
Πίσια θα φάμε, δικά μας και χωρίς γλουτένη φυσικά!
Τα παιδιά μου τα αγαπούν πολύ, γιατί γίνονται αφράτα και τραγανά! Και αν μείνουνε και μερικά τα παίρνουν την άλλη μέρα στο σχολείο για κολατσιό.
Ας δούμε τα υλικά μας λοιπών
για την ζύμη
500 γρ αλεύρι χωρίς γλουτένη για όλες της χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά χωρίς γλουτένη
μισή κουταλιά της σούπας ζάχαρη
χλιαρό γάλα όσο πάρει
ένα αυγό
δύο κουταλιές της σούπας λάδι
αλάτι
για την γέμιση
τυρί φέτα τριμμένη
ας συνεχίσουμε με την εκτέλεση
βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, φτιάχνουμε μια λακουβίτσα και βάζουμε την μαγιά και την ζάχαρη και λίγο χλιαρό γάλα, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσει για λίγο.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλάτι και ανακατεύουμε να γίνει μια αφράτη ζύμη. Στο τέλος προσθέτουμε και το αλάτι. Βάζουμε την ζύμη να φουσκώσει σε χλιαρό φούρνο για 30-40 λεπτά
μόλις φουσκώσει ανοίγουμε μικρά φύλλα αρκετά χοντρά
τα γεμίζουμε με τυρί και τα φορμάρουμε σε πισία
βάζουμε λάδι στο αντικολλιτικό μας τηγάνι και τα τηγανίζουμε....
ώσπου να ροδίσουν, τα τοποθετούμε σε μια πετσέτα να ρουφήξει το πολύ λάδι και απολαμβάνουμε όσο είναι ζεστά
άν και τηγανιτά δεν γίνονται πολύ βαριά και είναι πολύ νόστιμα!!!
Καλή επιτυχία σε όσους τα δοκιμάσουν !!!!!
τα φιλία μου σε όλους!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου