Αγαπώ τα φρούτα, άλλα αγαπώ και τα γλυκά....
Οπότε ψάχνω να συνδυάσω αυτές της δύο αγάπες μου.
Έτσι θυμήθηκα τα φρούτο ταρτάκια που φτιάχναμε με την μαμά μου όταν ήμουν μικρή.
Γιαυτό έφτιαξα τα δικά μας χωρίς γλουτένη ταρτάκια.
Ένας υπέροχος συνδυασμός φρούτων κρέμα ζαχαροπλαστικής και τραγανής βάσης.
Μπορώ να πω ότι είναι πιο νόστιμα από αυτά που φτιάχναμε τότε με την μάνα μου, γιατί τότε χρησιμοποιούσαμε έτοιμες βάσεις για ταρτάκια, ενώ τώρα φτιάχνω την δική μου βάση που φυσικά είναι πολύ πιο νόστιμη γιατί φτιάχνετε με αγνά υλικά.
Τι λέτε να δούμε τα υλικά μας?
για περίπου 8 ταρτάκια
για την ζύμη τάρτας
150 γραμμάρια αλεύρι χωρίς γλουτένη
100 βούτυρο πολύ κρύο
2 πρέζες αλάτι
30 γραμμάρια ζάχαρη
1 αυγό
για την κρέμα ζαχαροπλάστικης
250 γραμμάρια γάλα
12 γραμμάρια νισεστέ χωρίς γλουτένη
βανίλια
50 γραμμάρια ζάχαρη
1 αυγό
2 φύλλα ζελατίνας χωρίς γλουτένη
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
φρούτα για το στόλισμα
150 γραμμάρια χυμό φρούτων
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 φύλλα ζελατίνας
ξεκινάμε με την βάση τάρτας που είναι πολύ εύκολη .
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι το αλάτι, κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια και τρίβουμε μαζί με την ζάχαρη για να γίνει ένα τριφτό μείγμα προσθέτουμε γρήγορα το αυγό και σχηματίζουμε μια μπάλα, τοποθετούμε το ζυμάρι μας σκεπασμένο με σελοφάν στο ψυγείο.
Και συνεχίζουμε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Σε ένα κατσαρόλι βάζουμε το γάλα το αυγό την ζάχαρη το νισεστέ την βανίλια και τα φέρνουμε σε βράση ανακατεύοντας συνέχεια. Στο μεταξύ βάζουμε να μουλιάσουν της ζελατίνες σε κρύο νερό.
Μόλις πήξει η κρέμα αποσύρουμε από την φωτιά το κατσαρολάκι και προσθέτουμε της ζελατίνες που έχουμε στραγγίξει καλά. Ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος. Σκεπάζουμε την κρέμα με σελοφάν καλά και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Βάζουμε τον χυμό με την ζάχαρη να βράσει για πέντε λεπτά περίπου και προσθέτουμε την μουσκεμένη ζελατίνη. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
βάζουμε στα φαρμάκια και κεικάκια χαρτάκια για μάφινς.
Παίρνουμε μικρά μπαλάκια από την ζύμη μας και στην παλάμη μας πλάθουμε μικρά κυκλάκια τα όποια τα στρώνουμε στα φαρμάκια μας.
Τρυπάμε της βάσεις μας με ένα πιρούνι και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρύωσουνε καλά.
Τέλος βάζουμε σε κάθε ταρτάκι κρέμα ζαχαροπλάστικης και στολίζουμε με φρούτα. Και με ένα πινέλο πασπαλίζουμε το ζελέ που φτιάξαμε από τον χυμό.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες και μετά τα απολαμβάνουμε!!!!
Δεν είναι πανέμορφα?
Τα βατόμουρα τα μαζέψαμε κοντά στο Ελαφοχώρι !!
Δεν είναι όμως μόνο όμορφα άλλα και πολύ νόστιμα!!
Αξίζουν να τα δοκιμάσετε φίλοι μου!!!
Καλή επιτυχία φίλοι μου!
Να σας έχει ο Θεός καλά!!
Τα φρουτένια φιλιά μου!!
Οπότε ψάχνω να συνδυάσω αυτές της δύο αγάπες μου.
Έτσι θυμήθηκα τα φρούτο ταρτάκια που φτιάχναμε με την μαμά μου όταν ήμουν μικρή.
Γιαυτό έφτιαξα τα δικά μας χωρίς γλουτένη ταρτάκια.
Ένας υπέροχος συνδυασμός φρούτων κρέμα ζαχαροπλαστικής και τραγανής βάσης.
Μπορώ να πω ότι είναι πιο νόστιμα από αυτά που φτιάχναμε τότε με την μάνα μου, γιατί τότε χρησιμοποιούσαμε έτοιμες βάσεις για ταρτάκια, ενώ τώρα φτιάχνω την δική μου βάση που φυσικά είναι πολύ πιο νόστιμη γιατί φτιάχνετε με αγνά υλικά.
Τι λέτε να δούμε τα υλικά μας?
για περίπου 8 ταρτάκια
για την ζύμη τάρτας
150 γραμμάρια αλεύρι χωρίς γλουτένη
100 βούτυρο πολύ κρύο
2 πρέζες αλάτι
30 γραμμάρια ζάχαρη
1 αυγό
για την κρέμα ζαχαροπλάστικης
250 γραμμάρια γάλα
12 γραμμάρια νισεστέ χωρίς γλουτένη
βανίλια
50 γραμμάρια ζάχαρη
1 αυγό
2 φύλλα ζελατίνας χωρίς γλουτένη
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
φρούτα για το στόλισμα
150 γραμμάρια χυμό φρούτων
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 φύλλα ζελατίνας
ξεκινάμε με την βάση τάρτας που είναι πολύ εύκολη .
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι το αλάτι, κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια και τρίβουμε μαζί με την ζάχαρη για να γίνει ένα τριφτό μείγμα προσθέτουμε γρήγορα το αυγό και σχηματίζουμε μια μπάλα, τοποθετούμε το ζυμάρι μας σκεπασμένο με σελοφάν στο ψυγείο.
Και συνεχίζουμε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Σε ένα κατσαρόλι βάζουμε το γάλα το αυγό την ζάχαρη το νισεστέ την βανίλια και τα φέρνουμε σε βράση ανακατεύοντας συνέχεια. Στο μεταξύ βάζουμε να μουλιάσουν της ζελατίνες σε κρύο νερό.
Μόλις πήξει η κρέμα αποσύρουμε από την φωτιά το κατσαρολάκι και προσθέτουμε της ζελατίνες που έχουμε στραγγίξει καλά. Ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος. Σκεπάζουμε την κρέμα με σελοφάν καλά και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Βάζουμε τον χυμό με την ζάχαρη να βράσει για πέντε λεπτά περίπου και προσθέτουμε την μουσκεμένη ζελατίνη. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
βάζουμε στα φαρμάκια και κεικάκια χαρτάκια για μάφινς.
Παίρνουμε μικρά μπαλάκια από την ζύμη μας και στην παλάμη μας πλάθουμε μικρά κυκλάκια τα όποια τα στρώνουμε στα φαρμάκια μας.
Τρυπάμε της βάσεις μας με ένα πιρούνι και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρύωσουνε καλά.
Τέλος βάζουμε σε κάθε ταρτάκι κρέμα ζαχαροπλάστικης και στολίζουμε με φρούτα. Και με ένα πινέλο πασπαλίζουμε το ζελέ που φτιάξαμε από τον χυμό.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες και μετά τα απολαμβάνουμε!!!!
Δεν είναι πανέμορφα?
Τα βατόμουρα τα μαζέψαμε κοντά στο Ελαφοχώρι !!
Δεν είναι όμως μόνο όμορφα άλλα και πολύ νόστιμα!!
Αξίζουν να τα δοκιμάσετε φίλοι μου!!!
Καλή επιτυχία φίλοι μου!
Να σας έχει ο Θεός καλά!!
Τα φρουτένια φιλιά μου!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου