Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ BASIC GLUTEN FREE CAKE RECIPE

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!!!!


Το να φτιάξει κάποιος μια τούρτα χωρίς γλουτένη, φαντάζει δύσκολο!
Αλλά πραγματικά δεν είναι! 
Η βάση μιας νόστιμης τούρτας είναι το παντεσπάνι. Αν το παντεσπάνι βγει καλό και αφράτο, όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα. 
Θυμήθηκα μια συνταγή από το σχολείο μου, την δοκίμασα και καταενθουσιαστήκα με το αποτέλεσμα!
Ένα παντεσπάνι αφράτο νόστιμο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ένα παντεσπάνι με γλουτένη.



Και όπως πάντα η συνταγή είναι εύκολη !!!

Αλήθεια σας λέω είναι πανεύκολη αρκεί να ζυγίσουμε τα υλικά μας σωστά. 

και μιας και είπα υλικά για να δούμε τι θέλει το παντεσπάνι μας

τα υλικά αυτά είναι για στρόγγυλη φόρμα με 20 εκατοστά διάμετρο, αν θέλετε πιο μεγάλη τούρτα διπλασιάζεται απλά τα υλικά μας.

3 κρόκοι αυγών 
90 γραμμάρια ζάχαρη 
ξύσμα λεμονιού 
2 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό 

3 ασπράδια αυγού 
90 γραμμάρια αλεύρι χωρίς γλουτένη 


ετοιμάζουμε την φόρμα μας στρώνοντας την με αντικολλητικό χαρτί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς.

Χτυπάμε να ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε τους κρόκους με το νερό την ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να ασπρίσουν.
Έπειτα προσθέτουμε στο μείγμα με τους κρόκους σίγα σιγά λίγο λίγο τα ασπράδια και το κοσκινισμένο αλεύρι και τα ενώνουμε προσεκτικά, χωρίς να χάσουμε τον όγκο.
Βάζουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε το παντεσπάνι μας για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να βγει η οδοντογλυφίδα που θα βάλουμε καθαρή.



Το βγάζουμε από την φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Μετά το σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Μόλις κρυώσει το κόβουμε στα τρία και το γεμίζουμε με την κρέμα της αρεσκείας μας.


Αν θέλετε μπορείτε να ψήσετε το παντεσπάνι σε ορθογώνιο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα για να φτιάξτε υπέροχα ρολά. Απλά θα το ψήσετε για πολύ λιγότερο, περίπου 5-10 λεπτά. 




Όπως βλέπετε φίλοι μου δεν έχετε πλέων καμιά δικαιολογία για να μη φτιάξετε δικές σας τούρτες!
Εύχομαι να δοκιμάσετε το παντεσπάνι και να πειραματιστείτε!!!


Καλή επιτυχία σας εύχομαι!!!

Τα φιλιά μου φίλοι μου!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου