Λατρεύω τα γεμιστά μπισκότα!!! Το παραδέχομαι, έχω φάει στην ζωή μου τόνους γεμιστά μπισκότα και μου λείπουν πολύ.
Έτσι για ακόμα μια φορά έκατσα και έφτιαξα την δική μου χωρίς γλουτένη εκδοχή τον αγαπημένων μου μπισκότων.
Τι μου θύμισαν.....
Τα άνοιγα και έτρωγα αυτά που είχαν την σοκολάτα πάνω τους και τα σκέτα τα ένωνα και τα έβαζα πάλι στο πακέτο, πήγαινε ο πατέρας μου να φάει κανένα μπισκότο και αυτός και τα έβρισκε φυσικά χωρίς γέμιση...
Τέλος πάντων αυτά τελείωσαν, μεγάλωσα και τα τρώω σαν καλό παιδί ολόκληρα, φτάνει να είναι δικά μου σπιτικά μπισκότα.
Γιατί?
Γιατί είναι φτιαγμένα με αγάπη και αγνά υλικά. Χωρίς πρόσθετα και περίεργα υλικά.
Και μιας και είπα υλικά ας ξεκινήσουμε να δούμε τα υλικά μας.
60 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
60 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια αλεύρι χωρίς γλουτένη
50 γραμμάρια νισεστέ χωρίς γλουτένη
στην μύτη του μαχαιριού μπείκιν παόυντερ χωρίς γλουτένη
για την γέμιση
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος χωρίς γλουτένη
50 γραμμάρια νουτέλα
Εκτέλεση
χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφαρτέψει.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το νισεστέ με το μπέικιν παόυντερ και το προσθέτουμε μαζί με την κρέμα γάλακτος στο μείγμα με το βούτυρο.
Με τα χέρια μας σχηματίζουμε μια ζύμη και την βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο να δέσει, σκεπασμένη με ένα σελοφάν.
Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο για να μαλακώσει λίγο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.
Κόβουμε ένα κομμάτι από την ζύμη και το ζυμώνουμε ελαφρά για να μαλακώσει λίγο για να ανοίγει πιο εύκολα. Προσοχή όχι πάρα πολύ!
Ανοίγουμε την ζύμη με ένα πλάστη και κόβουμε με τα κουπ πατ τα σχήματα που μας αρέσουν.
Τα στρώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα τρυπάμε με ένα πιρουνάκι ελαφρά.
Εγώ το ξέχασα αυτό!!!
Τα ψήνουμε για 10 έως 14 λεπτά περίπου.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και φτιάχνουμε την γέμιση μας.
Σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος λίγο και λιώνουμε την σοκολάτα μας. Τέλος προσθέτουμε και την νουτέλα και αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να μη τρέχει τόσο.
Βάζουμε μια δόση στα μισά τα μπισκότα και σκεπάζουμε χωρίς να τα πατάμε.
Τα αφήνουμε να δέσουν και τα απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις !!!!!
Έγιναν υπέροχα!!
Αχ τα φάγαμε σε μια μέρα...
και πολύ κάναμε βέβαια, γιατί είναι τόσο εύκολα που θα φτιάξουμε σύντομα κι άλλα!
Δοκιμάστε τα φίλοι μου !!!
Σοκολάτα μπισκοτένια φιλία φίλοι μου!!
Έτσι για ακόμα μια φορά έκατσα και έφτιαξα την δική μου χωρίς γλουτένη εκδοχή τον αγαπημένων μου μπισκότων.
Τι μου θύμισαν.....
Τα άνοιγα και έτρωγα αυτά που είχαν την σοκολάτα πάνω τους και τα σκέτα τα ένωνα και τα έβαζα πάλι στο πακέτο, πήγαινε ο πατέρας μου να φάει κανένα μπισκότο και αυτός και τα έβρισκε φυσικά χωρίς γέμιση...
Τέλος πάντων αυτά τελείωσαν, μεγάλωσα και τα τρώω σαν καλό παιδί ολόκληρα, φτάνει να είναι δικά μου σπιτικά μπισκότα.
Γιατί?
Γιατί είναι φτιαγμένα με αγάπη και αγνά υλικά. Χωρίς πρόσθετα και περίεργα υλικά.
Και μιας και είπα υλικά ας ξεκινήσουμε να δούμε τα υλικά μας.
60 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
60 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια αλεύρι χωρίς γλουτένη
50 γραμμάρια νισεστέ χωρίς γλουτένη
στην μύτη του μαχαιριού μπείκιν παόυντερ χωρίς γλουτένη
για την γέμιση
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος χωρίς γλουτένη
50 γραμμάρια νουτέλα
Εκτέλεση
χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφαρτέψει.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το νισεστέ με το μπέικιν παόυντερ και το προσθέτουμε μαζί με την κρέμα γάλακτος στο μείγμα με το βούτυρο.
Με τα χέρια μας σχηματίζουμε μια ζύμη και την βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο να δέσει, σκεπασμένη με ένα σελοφάν.
Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο για να μαλακώσει λίγο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.
Κόβουμε ένα κομμάτι από την ζύμη και το ζυμώνουμε ελαφρά για να μαλακώσει λίγο για να ανοίγει πιο εύκολα. Προσοχή όχι πάρα πολύ!
Ανοίγουμε την ζύμη με ένα πλάστη και κόβουμε με τα κουπ πατ τα σχήματα που μας αρέσουν.
Τα στρώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα τρυπάμε με ένα πιρουνάκι ελαφρά.
Εγώ το ξέχασα αυτό!!!
Τα ψήνουμε για 10 έως 14 λεπτά περίπου.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και φτιάχνουμε την γέμιση μας.
Σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος λίγο και λιώνουμε την σοκολάτα μας. Τέλος προσθέτουμε και την νουτέλα και αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να μη τρέχει τόσο.
Βάζουμε μια δόση στα μισά τα μπισκότα και σκεπάζουμε χωρίς να τα πατάμε.
Τα αφήνουμε να δέσουν και τα απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις !!!!!
Έγιναν υπέροχα!!
Αχ τα φάγαμε σε μια μέρα...
και πολύ κάναμε βέβαια, γιατί είναι τόσο εύκολα που θα φτιάξουμε σύντομα κι άλλα!
Δοκιμάστε τα φίλοι μου !!!
Σοκολάτα μπισκοτένια φιλία φίλοι μου!!
Θα τα φτιάξω για την εγγονή μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ Χαρά μου!!
Ευχαριστώ πολύ Πόπη!!!!!!
Διαγραφή