Η Καβάλα είναι φημίζεται για τους κουραμπιέδες της. Και συγκεκριμένα η Νέα Καρβάλη!
Είναι πολύ νόστιμοι και υπάρχουν όλο τον χρόνο.
Θυμάμαι όταν ερχόμασταν διακοπές στην Ελλάδα, η μαμά μου αγόραζε πάντα κουραμπιέδες για να έχει να κερνάει τα μουσαφιριά στην Ελβετία. Τους έκρυβε πάντα άλλα εγώ τους έβρισκα και τους έτρωγα αφήνοντας στο κουτί μόνο άχνη ζάχαρη. Και όταν ερχόταν η ώρα να κεράσει και το έβλεπε άδειο, τρελαίνονταν . Δεν ήξερε που να τους κρύψει πια! Όπου και να τους έκρυβε, εγώ τους έβρισκα!
Όταν ήρθα εδώ μπορούσα να φάω όσους ήθελα και πιστέψτε με το έκανα!!!
Άλλα έλα μου που δεν μπορώ τώρα πια να τους φάω !!
Που να βρεις κουραμπιέδες χωρίς γλουτένη στην Καβάλα?
Και έτσι τι μας μένει?
Να τους φτιάξουμε μόνοι μας...
Και αυτό έκανα
Η συνταγή εύκολη όπως πάντα και η κουραμπιέδες γίνονται πολύ μα πολύ νόστιμοι και δεν έχουν καμιά διαφορά από τους κανονικούς!
Το λένε άλλωστε και η πιο έγκυρη δοκιμαστές ( τα παιδιά και ο εγγονός μου)
Άλλα δεν θα καθυστερήσω άλλο και πάμε να σας πω τα υλικά μου
325 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
95 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη βανίλιας χωρίς γλουτένη
1 φλιτζάνι χοντροκομμένα αμύγδαλα
4-5 φλιτζάνια αλεύρι χωρίς γλουτένη
άχνη ζάχαρη χωρίς γλουτένη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
σε ένα μίξερ κτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει και προσθέτουμε την ζάχαρη και την ζάχαρη βανίλια μας.
Δεν τα χτυπάμε πάρα πολύ, προσθέτουμε σιγά σιγά και το κοσκινισμένο αλεύρι μας μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη.
Βάζουμε και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
Αφήνουμε την ζύμη μας για 15 λεπτά στο ψυγείο και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 150 βαθμούς.
Στρώνουμε τα ταψιά μας με λαδόκολλα και βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο.
Φορμάρουμε με τα χέρια μας μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί.
Μόλις τα βάλουμε στον φούρνο ανεβάζουμε στους 180 βαθμούς την θερμοκρασία και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά η μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν και μετά τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Και έτοιμη η δική μας κουραμπιέδες χωρίς γλουτένη!!
Γίνονται περίπου 45 κομμάτια και τρώγονται στο πι και φι. Όπως βλέπετε μόνο αυτοί η λίγοι έμειναν για να φωτογραφίσω....
Χαλάλι όμως καλά να ήμαστε να ξαναφτιάξουμε!
Καλά και γλυκά Χριστούγεννα εύχομαι σε όλους σας!!
Ας έρθει ο Χρηστός να φωλιάσει στης καρδιές όλων μας!!!!
Τα φιλιά μου!
Είναι πολύ νόστιμοι και υπάρχουν όλο τον χρόνο.
Θυμάμαι όταν ερχόμασταν διακοπές στην Ελλάδα, η μαμά μου αγόραζε πάντα κουραμπιέδες για να έχει να κερνάει τα μουσαφιριά στην Ελβετία. Τους έκρυβε πάντα άλλα εγώ τους έβρισκα και τους έτρωγα αφήνοντας στο κουτί μόνο άχνη ζάχαρη. Και όταν ερχόταν η ώρα να κεράσει και το έβλεπε άδειο, τρελαίνονταν . Δεν ήξερε που να τους κρύψει πια! Όπου και να τους έκρυβε, εγώ τους έβρισκα!
Όταν ήρθα εδώ μπορούσα να φάω όσους ήθελα και πιστέψτε με το έκανα!!!
Άλλα έλα μου που δεν μπορώ τώρα πια να τους φάω !!
Που να βρεις κουραμπιέδες χωρίς γλουτένη στην Καβάλα?
Και έτσι τι μας μένει?
Να τους φτιάξουμε μόνοι μας...
Και αυτό έκανα
Η συνταγή εύκολη όπως πάντα και η κουραμπιέδες γίνονται πολύ μα πολύ νόστιμοι και δεν έχουν καμιά διαφορά από τους κανονικούς!
Το λένε άλλωστε και η πιο έγκυρη δοκιμαστές ( τα παιδιά και ο εγγονός μου)
Άλλα δεν θα καθυστερήσω άλλο και πάμε να σας πω τα υλικά μου
325 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
95 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη βανίλιας χωρίς γλουτένη
1 φλιτζάνι χοντροκομμένα αμύγδαλα
4-5 φλιτζάνια αλεύρι χωρίς γλουτένη
άχνη ζάχαρη χωρίς γλουτένη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
σε ένα μίξερ κτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει και προσθέτουμε την ζάχαρη και την ζάχαρη βανίλια μας.
Δεν τα χτυπάμε πάρα πολύ, προσθέτουμε σιγά σιγά και το κοσκινισμένο αλεύρι μας μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη.
Βάζουμε και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
Αφήνουμε την ζύμη μας για 15 λεπτά στο ψυγείο και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 150 βαθμούς.
Στρώνουμε τα ταψιά μας με λαδόκολλα και βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο.
Φορμάρουμε με τα χέρια μας μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί.
Μόλις τα βάλουμε στον φούρνο ανεβάζουμε στους 180 βαθμούς την θερμοκρασία και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά η μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν και μετά τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Και έτοιμη η δική μας κουραμπιέδες χωρίς γλουτένη!!
Γίνονται περίπου 45 κομμάτια και τρώγονται στο πι και φι. Όπως βλέπετε μόνο αυτοί η λίγοι έμειναν για να φωτογραφίσω....
Χαλάλι όμως καλά να ήμαστε να ξαναφτιάξουμε!
Καλά και γλυκά Χριστούγεννα εύχομαι σε όλους σας!!
Ας έρθει ο Χρηστός να φωλιάσει στης καρδιές όλων μας!!!!
Τα φιλιά μου!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου