Σαν οικογένεια δεν τρώμε συχνά λουκάνικα.
Δεν είναι άλλωστε και ότι πιο υγιεινό. Αλλά μια στης τόσες ένα λουκανικοπιτάκι το θέλεις.
Στο Pinterest είδα αυτά τα όμορφα μίνι κορν ντογς μαφινς που μου φάνηκαν πολύ εύκολα για ένα γρήγορο σνακ.
Ακόμα και σε ένα παιδικό πάρτι θα ήταν μια καλή ιδέα.
Και όπως ξέρετε μου αρέσουν τα εύκολα και γρήγορα!!!!
Με λίγα υλικά έχουμε δώδεκα πεντανόστιμα λουκανικο μάφινς!!
Λοιπών να σας πω τα υλικά μας ?
115 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
40 γραμμάρια ζάχαρη
2 αυγά
1 φλιτζάνι ξινόγαλα
1/2 κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρικής χωρίς γλουτένη
160 γραμμάρια καλαμποκάλευρο πολέντα χωρίς γλουτένη
140 γραμμάρια αλεύρι χωρίς γλουτένη
1/2 κουταλάκι τους γλυκού αλάτι
ένα πακέτο λουκάνικα χωρίς γλουτένη
και ξεκινάμε
προθερμένουμε τον φούρνο μας στους 190 βαθμούς
σε ένα μπολ ανακατευτούμε το βούτυρο και την ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά και μετά το ξινόγαλα.
σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε την πολέντα το αλάτι και την σόδα.
Προσθέτουμε το υγρό μείγμα στο αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Σε λαδωμένα φορμάκια για μάφινς μοιράζουμε το μείγμα και τέλος βάζουμε ένα κομμάτι λουκάνικο στην μέση και ψήνουμε στο φούρνο για 10-12 λεπτά.
τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο πριν τα σερβίρουμε.
Τα προσφέρουμε με σπιτική κέτσαπ και μουστάρδα!
Στα παιδιά μου άρεσαν πολύ !
Μια παραλλαγή θα ήταν αντί για λουκάνικα να βάλουμε λαχανικά όπως πιπεριές η στικς από κασέρι !
Δοκιμάστε τα !!
Τα φιλιά μου φίλοι μου!!!
Δεν είναι άλλωστε και ότι πιο υγιεινό. Αλλά μια στης τόσες ένα λουκανικοπιτάκι το θέλεις.
Στο Pinterest είδα αυτά τα όμορφα μίνι κορν ντογς μαφινς που μου φάνηκαν πολύ εύκολα για ένα γρήγορο σνακ.
Ακόμα και σε ένα παιδικό πάρτι θα ήταν μια καλή ιδέα.
Και όπως ξέρετε μου αρέσουν τα εύκολα και γρήγορα!!!!
Με λίγα υλικά έχουμε δώδεκα πεντανόστιμα λουκανικο μάφινς!!
Λοιπών να σας πω τα υλικά μας ?
115 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
40 γραμμάρια ζάχαρη
2 αυγά
1 φλιτζάνι ξινόγαλα
1/2 κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρικής χωρίς γλουτένη
160 γραμμάρια καλαμποκάλευρο πολέντα χωρίς γλουτένη
140 γραμμάρια αλεύρι χωρίς γλουτένη
1/2 κουταλάκι τους γλυκού αλάτι
ένα πακέτο λουκάνικα χωρίς γλουτένη
και ξεκινάμε
προθερμένουμε τον φούρνο μας στους 190 βαθμούς
σε ένα μπολ ανακατευτούμε το βούτυρο και την ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά και μετά το ξινόγαλα.
σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε την πολέντα το αλάτι και την σόδα.
Προσθέτουμε το υγρό μείγμα στο αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Σε λαδωμένα φορμάκια για μάφινς μοιράζουμε το μείγμα και τέλος βάζουμε ένα κομμάτι λουκάνικο στην μέση και ψήνουμε στο φούρνο για 10-12 λεπτά.
τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο πριν τα σερβίρουμε.
Τα προσφέρουμε με σπιτική κέτσαπ και μουστάρδα!
Μια παραλλαγή θα ήταν αντί για λουκάνικα να βάλουμε λαχανικά όπως πιπεριές η στικς από κασέρι !
Δοκιμάστε τα !!
Τα φιλιά μου φίλοι μου!!!
1/2 κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρικής χωρίς γλουτένη
ΑπάντησηΔιαγραφή160 γραμμάρια καλαμποκάλευρο πολέντα χωρίς γλουτένη
140 γραμμάρια αλεύρι για όλες της χρήσης χωρίς γλουτένη
ένα πακέτο λουκάνικα χωρίς γλουτένη
ερώτηση : όλα αυτά τα : ''χωρίς γλουτένη'' που θα τα βρούμε ??????
καλησπέρα Αποστόλη τα λουκάνικα και την σόδα τα βρίσκεις στα σουπερμάρκετ με αναγραφή.
Διαγραφή