Τώρα με τον χειμώνα να έρχεται θέλουμε κάτι ζεστό στο πιάτο μας το βράδυ άλλα γιατί όχι και το πρωί...
Κάτι ζεστό και αφράτο γεμάτο με τυρένια γεύση....
Συμφωνείται ?
Εγώ θέλω να είναι και εύκολη η συνταγή του, πειράζει?
¨Όχι δεν πειράζει.
Θέλω να είναι και ελαφριά και να τρώγονται εύκολα να έχω την ζύμη στο ψυγείο από το βράδυ και το πρωί της Κυριακής, μετά την εκκλησία, να τα ανοίγω και να είναι έτοιμα σε λίγα λεπτά.
Αυτό θέλω και τα βρήκα όλα αυτά σε αυτή την όμορφη συνταγή.
Την συνταγή την βρήκα σε αυτό το μπλοκ και έπρεπε οπωσδήποτε να την δοκιμάσω http://glutensizmutfak.blogspot.gr.
Έγιναν τόσο αφράτα τόσο νόστιμα ......
Αλλά ας αφήσω τα πολλά τα λόγια για σας πω τα υλικά για τα νόστιμα τηγανόψωμα μας
υλικά
1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μαγιά χωρίς γλουτένη
μισή κουταλιά της σούπας ζάχαρη
αλάτι
αλεύρι χωρίς γλουτένη όσο πάρει
ανθότυρο για την γέμιση
( έκανα μερικά με σπανάκι και φέτα και έγιναν μούρλια, όποτε βάλετε ότι θέλετε)
και ξεκινάμε
Στο μπολ του μίξερ σας βάζετε το χλιαρό γάλα την μαγιά μαζί με λίγο αλεύρι και την ζάχαρη, και ανακατεύεται. Αφήστε την μαγιά να φουσκώσει λίγο. Προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό και με το γάντζο για ζύμες αρχίσουμε να ανακατεύουμε το μείγμα μας. Προσθέτουμε το λάδι και λίγο λίγο το αλεύρι χωρίς γλουτένη .Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε και το αλάτι.
Η ζύμη μας πρέπει να πλάθεται με λίγο αλευράκι στα χέρια άλλα να μην είναι και υπερβολικά σφιχτή.
Την βγάζουμε από το μπολ και την βάζουμε σε ένα άλλο μπολ σκεπασμένη με μεμβράνη να φουσκώσει σε ένα ζεστό μέρος για περίπου 20 λεπτά .
Εγώ την έβαλα στον χλιαρό φούρνο μου.
Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά βγάζουμε την ζύμη μας.
Στο σημείο αυτό θα μπορούσαμε να την βάλουμε στο ψυγείο και να την χρησιμοποιήσουμε την άλλη μέρα.
Ανοίγουμε μικρά φυλλαράκια τα οποία τα βρέχουμε στης άκρες λίγο με νερό, για να κλείσουν καλά, και τα γεμίζουμε με το ανθότυρο.
Σε ένα τηγάνι τεφάλ βάζουμε μια πολύ μικρή ποσότητα λαδιού και τα τηγανίζουμε και από της δύο μεριές. Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τα απολαμβάνουμε ζεστά αλλά και κρύα για ένα σνακ για το σχολείο είναι τέλεια.
αχ αυτά με το σπανάκι τα έφαγα αμέσως και δεν πρόλαβα να τα φωτογραφίσω......
με λίγη ντοματούλα είναι ένα τέλειο βραδινό άλλα επειδή δεν έχουνε σχεδόν καθόλου λαδάκι πάνω τους, είναι μια καλή πρόταση για ένα σπιτικό κολατσιό στο σχολείο, μιας δεν γίνονται σκληρά την άλλη μέρα άλλα μένουν έτσι αφράτα και μαλακά.
Εύχομαι να τα δοκιμάσετε φίλοι μου και να σας αρέσουν όσο εμάς !!!!
Τα τυρένια μου φιλία !!!!!!
Κάτι ζεστό και αφράτο γεμάτο με τυρένια γεύση....
Συμφωνείται ?
Εγώ θέλω να είναι και εύκολη η συνταγή του, πειράζει?
¨Όχι δεν πειράζει.
Θέλω να είναι και ελαφριά και να τρώγονται εύκολα να έχω την ζύμη στο ψυγείο από το βράδυ και το πρωί της Κυριακής, μετά την εκκλησία, να τα ανοίγω και να είναι έτοιμα σε λίγα λεπτά.
Αυτό θέλω και τα βρήκα όλα αυτά σε αυτή την όμορφη συνταγή.
Την συνταγή την βρήκα σε αυτό το μπλοκ και έπρεπε οπωσδήποτε να την δοκιμάσω http://glutensizmutfak.blogspot.gr.
Έγιναν τόσο αφράτα τόσο νόστιμα ......
Αλλά ας αφήσω τα πολλά τα λόγια για σας πω τα υλικά για τα νόστιμα τηγανόψωμα μας
υλικά
1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μαγιά χωρίς γλουτένη
μισή κουταλιά της σούπας ζάχαρη
αλάτι
αλεύρι χωρίς γλουτένη όσο πάρει
ανθότυρο για την γέμιση
( έκανα μερικά με σπανάκι και φέτα και έγιναν μούρλια, όποτε βάλετε ότι θέλετε)
και ξεκινάμε
Στο μπολ του μίξερ σας βάζετε το χλιαρό γάλα την μαγιά μαζί με λίγο αλεύρι και την ζάχαρη, και ανακατεύεται. Αφήστε την μαγιά να φουσκώσει λίγο. Προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό και με το γάντζο για ζύμες αρχίσουμε να ανακατεύουμε το μείγμα μας. Προσθέτουμε το λάδι και λίγο λίγο το αλεύρι χωρίς γλουτένη .Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε και το αλάτι.
Η ζύμη μας πρέπει να πλάθεται με λίγο αλευράκι στα χέρια άλλα να μην είναι και υπερβολικά σφιχτή.
Την βγάζουμε από το μπολ και την βάζουμε σε ένα άλλο μπολ σκεπασμένη με μεμβράνη να φουσκώσει σε ένα ζεστό μέρος για περίπου 20 λεπτά .
Εγώ την έβαλα στον χλιαρό φούρνο μου.
Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά βγάζουμε την ζύμη μας.
Στο σημείο αυτό θα μπορούσαμε να την βάλουμε στο ψυγείο και να την χρησιμοποιήσουμε την άλλη μέρα.
Ανοίγουμε μικρά φυλλαράκια τα οποία τα βρέχουμε στης άκρες λίγο με νερό, για να κλείσουν καλά, και τα γεμίζουμε με το ανθότυρο.
Σε ένα τηγάνι τεφάλ βάζουμε μια πολύ μικρή ποσότητα λαδιού και τα τηγανίζουμε και από της δύο μεριές. Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τα απολαμβάνουμε ζεστά αλλά και κρύα για ένα σνακ για το σχολείο είναι τέλεια.
αχ αυτά με το σπανάκι τα έφαγα αμέσως και δεν πρόλαβα να τα φωτογραφίσω......
με λίγη ντοματούλα είναι ένα τέλειο βραδινό άλλα επειδή δεν έχουνε σχεδόν καθόλου λαδάκι πάνω τους, είναι μια καλή πρόταση για ένα σπιτικό κολατσιό στο σχολείο, μιας δεν γίνονται σκληρά την άλλη μέρα άλλα μένουν έτσι αφράτα και μαλακά.
Εύχομαι να τα δοκιμάσετε φίλοι μου και να σας αρέσουν όσο εμάς !!!!
Τα τυρένια μου φιλία !!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου