Γεννήθηκα στην χώρα με της καλύτερες σοκολάτες στον κόσμο...
Για αυτό δεν γινόταν παρά να γίνω και εγώ μια σοκολάτο εξαρτημένη!
Επί χρόνια έτρωγα μια σοκολάτα την ημέρα και μερικές φορές και παραπάνω.....
Τι να κάνω παιδικές συνήθειες είναι αυτές...
Όμως σαν μπήκε η κοιλιοκάκη στην ζωή μας έκοψα την γλουτένη άλλα και της σοκολάτες!
Μια δύσκολη απόφαση για εμένα μια είμαι από τα άτομα που αν δεν είχα μια σοκολάτα μαζί μου στην τσάντα αισθανόμουν μια απόγνωση.
Και όμως την έκοψα.
Βέβαια η αγάπη μου για εκείνη δεν έφυγε και έτσι σκέφτηκα να προσπαθήσω να φτιάξω μόνη μου σοκολάτα με πιο υγιεινά υλικά και πάντα χωρίς γλουτένη.
Ψάχνοντας στο διαδίκτυο έπεσα σε αυτή την συνταγή και ενθουσιαστικά.
http://www.edibleperspective.com/home/2013/2/14/coconut-butter-bark.html
Πρώτον γιατί λατρεύω την καρύδα και δεύτερων γιατί η συνταγή δεν χρησιμοποιεί καθόλου ζάχαρη!
Οπότε την δοκίμασα...
Και ξετρελάθηκα με την γεύση τους.
Η πρώτη ύλη για την σπιτική μπάρα μας είναι η το βούτυρο καρύδας που και αυτό το έφτιαξα μόνη μου.
Απαιτεί λίγο χρόνο και υπομονή η συνταγή αυτή αλλά αξίζει.
Για να φτιάξουμε το βούτυρο καρύδας θέλουμε τριμμένη καρύδα, αν βρείτε φρέσκες καρύδες τρίψτε την άσπρη σάρκα τους ή αλλιώς πάρτε την έτοιμη τριμμένη καρύδα στο σακουλάκι.
Για να φτιάξω την σοκολάτα στης δύο γεύσης χρησιμοποίησα 400 γραμμάρια τριμμένη καρύδα.
Αλλά ας τα πάρουμε όλα με την σειρά
ας δούμε τα υλικά
για το βούτυρο καρύδας
400 γραμμάρια καρύδα τριμμένη χωρίς γλουτένη
λίγο λάδι καρύδας η λίγο ελαιόλαδο
υλικά για την άσπρη μπάρα
μια κούπα από το βούτυρο καρύδας
ξηρούς καρπούς, σταφίδες και ότι άλλο μας αρέσει για γέμιση
για την σοκολατένια μπάρα
1 κούπα από το βούτυρο καρύδας
2 κουταλιές κακάο χωρίς γλουτένη
4 κουταλιές της σούπας μέλι
ξηρούς καρπούς και ότι άλλο μας αρέσει για γέμιση
Και ξεκινάμε με το βούτυρο καρύδας
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε την καρύδα, αν δεν χωράει όλη από την αρχή προσθέτουμε σταδιακά.
Βάζουμε λίγο λάδι καρύδας η ελαιόλαδο. Δουλεύουμε την καρύδα αφήνοντας το μπλέντερ μας να ξεκουράζεται ενδιάμεσα, έως που να λιώσει η καρύδα και να πάρει την υγρή της μορφή. Προσοχή δεν θέλει πολύ λάδι, εγώ έβαλα περίπου δύο κουταλάκια του γλυκού.
Όσο περισσότερη υπομονή έχετε τόσο πιο καλό θα βγει το αποτέλεσμα και θα έχετε ένα λείο βούτυρο.
Παίρνουμε την μια κούπα από το βούτυρο και προσθέτουμε ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.
Εγώ έβαλα φουντούκια σταφίδες και σουσάμι. Αλλά πραγματικά μπορείτε να βάλετε ότι σας αρέσει
!
Στρώνετε ένα τάπερ με αντικολλήτικο χαρτί η γεμίζετε μια φόρμα για κεικάκια με θήκες για μαφινς, και στρώνετε το μείγμα με μια σπάτουλα.
Αφήνετε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
για την σοκολατένια μπάρα
παίρνουμε το υπόλοιπο βούτυρο, προσθέτουμε το μέλι το κακάο και ανακατεύουμε καλά. Για ευκολία έφτιαξα πρώτα την λευκή μπάρα και άφησα το υπόλοιπο βούτυρο στο μπλέντερ, και πρόσθεσα τα υλικά και τα ανακάτεψα με το μπλέντερ. Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και γεμίζουμε της φόρμες μας.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
και είναι έτοιμες η μπάρες μας για απόλαυση. Της συντηρώ στο ψυγείο σε ένα βάζο, αν και δεν προλαβαίνουν να μείνουν για πολύ εκεί...
μαντέψτε ποιανού το χεράκι είναι αυτό....
Η λευκή μπάρα είναι τόσο γλυκιά...και ας μην έχει στάλα ζάχαρη μέσα!!!
και η σοκολατένια όμως είναι τέλεια! Τρως πραγματική σοκολάτα απλά χωρίς όλα τα περίεργα υλικά που έχουν η αγοραστές!
Και στην περίοδο της νηστείας θα είναι μια καλή ιδέα αυτή η μπάρα γιατί μας παρέχει όλα τα καλά τον ξηρόν καρπών και της καρύδας.
φτιάξτε την φίλοι μου και θα απολαύστε κάθε της μπουκιά χωρίς τύψεις!!!!
Μόνο προσοχή στην καρύδα και τους ξηρούς καρπούς να είναι σίγουρα χωρίς γλουτένη. Μη ξεχνάμε το θέμα της επιμόλυνσης!
Τα σοκολατένια μου φιλιά!!!
Για αυτό δεν γινόταν παρά να γίνω και εγώ μια σοκολάτο εξαρτημένη!
Επί χρόνια έτρωγα μια σοκολάτα την ημέρα και μερικές φορές και παραπάνω.....
Τι να κάνω παιδικές συνήθειες είναι αυτές...
Όμως σαν μπήκε η κοιλιοκάκη στην ζωή μας έκοψα την γλουτένη άλλα και της σοκολάτες!
Μια δύσκολη απόφαση για εμένα μια είμαι από τα άτομα που αν δεν είχα μια σοκολάτα μαζί μου στην τσάντα αισθανόμουν μια απόγνωση.
Και όμως την έκοψα.
Βέβαια η αγάπη μου για εκείνη δεν έφυγε και έτσι σκέφτηκα να προσπαθήσω να φτιάξω μόνη μου σοκολάτα με πιο υγιεινά υλικά και πάντα χωρίς γλουτένη.
Ψάχνοντας στο διαδίκτυο έπεσα σε αυτή την συνταγή και ενθουσιαστικά.
http://www.edibleperspective.com/home/2013/2/14/coconut-butter-bark.html
Πρώτον γιατί λατρεύω την καρύδα και δεύτερων γιατί η συνταγή δεν χρησιμοποιεί καθόλου ζάχαρη!
Οπότε την δοκίμασα...
Και ξετρελάθηκα με την γεύση τους.
Η πρώτη ύλη για την σπιτική μπάρα μας είναι η το βούτυρο καρύδας που και αυτό το έφτιαξα μόνη μου.
Απαιτεί λίγο χρόνο και υπομονή η συνταγή αυτή αλλά αξίζει.
Για να φτιάξουμε το βούτυρο καρύδας θέλουμε τριμμένη καρύδα, αν βρείτε φρέσκες καρύδες τρίψτε την άσπρη σάρκα τους ή αλλιώς πάρτε την έτοιμη τριμμένη καρύδα στο σακουλάκι.
Για να φτιάξω την σοκολάτα στης δύο γεύσης χρησιμοποίησα 400 γραμμάρια τριμμένη καρύδα.
Αλλά ας τα πάρουμε όλα με την σειρά
ας δούμε τα υλικά
για το βούτυρο καρύδας
400 γραμμάρια καρύδα τριμμένη χωρίς γλουτένη
λίγο λάδι καρύδας η λίγο ελαιόλαδο
υλικά για την άσπρη μπάρα
μια κούπα από το βούτυρο καρύδας
ξηρούς καρπούς, σταφίδες και ότι άλλο μας αρέσει για γέμιση
για την σοκολατένια μπάρα
1 κούπα από το βούτυρο καρύδας
2 κουταλιές κακάο χωρίς γλουτένη
4 κουταλιές της σούπας μέλι
ξηρούς καρπούς και ότι άλλο μας αρέσει για γέμιση
Και ξεκινάμε με το βούτυρο καρύδας
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε την καρύδα, αν δεν χωράει όλη από την αρχή προσθέτουμε σταδιακά.
Βάζουμε λίγο λάδι καρύδας η ελαιόλαδο. Δουλεύουμε την καρύδα αφήνοντας το μπλέντερ μας να ξεκουράζεται ενδιάμεσα, έως που να λιώσει η καρύδα και να πάρει την υγρή της μορφή. Προσοχή δεν θέλει πολύ λάδι, εγώ έβαλα περίπου δύο κουταλάκια του γλυκού.
Όσο περισσότερη υπομονή έχετε τόσο πιο καλό θα βγει το αποτέλεσμα και θα έχετε ένα λείο βούτυρο.
Παίρνουμε την μια κούπα από το βούτυρο και προσθέτουμε ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.
Εγώ έβαλα φουντούκια σταφίδες και σουσάμι. Αλλά πραγματικά μπορείτε να βάλετε ότι σας αρέσει
!
Στρώνετε ένα τάπερ με αντικολλήτικο χαρτί η γεμίζετε μια φόρμα για κεικάκια με θήκες για μαφινς, και στρώνετε το μείγμα με μια σπάτουλα.
Αφήνετε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
για την σοκολατένια μπάρα
παίρνουμε το υπόλοιπο βούτυρο, προσθέτουμε το μέλι το κακάο και ανακατεύουμε καλά. Για ευκολία έφτιαξα πρώτα την λευκή μπάρα και άφησα το υπόλοιπο βούτυρο στο μπλέντερ, και πρόσθεσα τα υλικά και τα ανακάτεψα με το μπλέντερ. Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και γεμίζουμε της φόρμες μας.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
και είναι έτοιμες η μπάρες μας για απόλαυση. Της συντηρώ στο ψυγείο σε ένα βάζο, αν και δεν προλαβαίνουν να μείνουν για πολύ εκεί...
μαντέψτε ποιανού το χεράκι είναι αυτό....
Η λευκή μπάρα είναι τόσο γλυκιά...και ας μην έχει στάλα ζάχαρη μέσα!!!
και η σοκολατένια όμως είναι τέλεια! Τρως πραγματική σοκολάτα απλά χωρίς όλα τα περίεργα υλικά που έχουν η αγοραστές!
Και στην περίοδο της νηστείας θα είναι μια καλή ιδέα αυτή η μπάρα γιατί μας παρέχει όλα τα καλά τον ξηρόν καρπών και της καρύδας.
φτιάξτε την φίλοι μου και θα απολαύστε κάθε της μπουκιά χωρίς τύψεις!!!!
Μόνο προσοχή στην καρύδα και τους ξηρούς καρπούς να είναι σίγουρα χωρίς γλουτένη. Μη ξεχνάμε το θέμα της επιμόλυνσης!
Τα σοκολατένια μου φιλιά!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου