Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΚΕΙΚ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΚΡΑΜΠΛΕ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ COFFE CRUNCH CAKE GLUTEN FREE

Με τον καφέ ταιριάζει και ένα κομμάτι κέικ έτσι δεν είναι? 
Το συγκεκριμένο κέικ γίνεται αφράτο με μια πεντανόστιμη τραγανή κραμπλ  κρούστα από πάνω.
Το άρωμα καφέ που έχει δένει απίστευτα. 
Το έφτιαχνα παλιά με το κανονικό αλεύρι και το δοκίμασα φυσικά με  αλεύρι χωρίς γλουτένη και πέτυχε!



Το ότι είναι εύκολο το είπα?
Ε ναι είναι πολύ εύκολο και πετυχαίνει πάντα. 
Αξίζει να το δοκιμάσετε φίλοι μου.

ας πούμε τα υλικά μας 

για το κραμπλ 
60 γραμμάρια αλεύρι χωρίς γλουτένη 
40 γραμμάρια ζάχαρη 
40 γραμμάρια βούτυρο κρύο 

για το κείκ 
170 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
170 γραμμάρια άχνη ζάχαρη χωρίς γλουτένη 
3 αυγά 
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη βανίλια
4 κουταλιές της σούπας δυνατός καφές (προαιρετικά)
200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη 
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα χωρίς γλουτένη 


ας ξεκινήσουμε πρώτα με το κραμπλ

σε ένα μπολ βάζουμε το κοσκινισμένο αλεύρι μας, την ζάχαρη, κόβουμε το βούτυρο σε κομμάτια και τρίβουμε με τα δάκτυλα μας το ως που να γίνει ένα μείγμα σπυρωτό 


Το αφήνουμε στην άκρη σε δροσερό μέρος και ξεκινάμε με το κέικ 
Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και 
χτυπάμε σε ένα μπολ το βούτυρο, την ζάχαρη άχνη και την ζάχαρη βανίλιας, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.  χτυπάμε και έπειτα προσθέτουμε  το κοσκινισμένο αλεύρι, ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα ή πυρέξ. 
Σκορπάμε τα κράμπλ πάνω από το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά .





αν δεν σας αρέσει η γεύση του καφέ στο κέικ μπορείτε φυσικά να παραλείψετε τον καφέ



Καλή επιτυχία φίλοι μου καλή όρεξη !!! 
Τα φιλία μου !


2 σχόλια:

  1. Αυτό το κέικ είναι σκέτη απόλαυση.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σε γλυκάνω λίγο και εσένα που μας κακομαθαίνεις με της συνταγούλες σου τις υπέροχες Ρια μου!!!!

      Διαγραφή