Έναν γύρο που και που των δικαιούμαστε και εμείς, έτσι δεν είναι ? Αλλά που να βρεις πίτες για γύρο χωρίς γλουτένη?
Υπάρχουν αρκετές έτοιμες πιτούλες χωρίς γλουτένη στο εμπόριο, άλλα πρώτον είναι πολύ ακριβές και λίγες και δεύτερων δεν συγκρίνονται με της σπιτικές έτσι δεν είναι ?
Πειραματίστικα αρκετά με της διάφορες συνταγές που βρήκα, άλλα η συγκεκριμένη μας άρεσε όλους, γίνονται νόστιμες και δεν είναι πολύ δύσκολες.
Με λίγα υλικά έχουμε έτοιμες περίπου εννιά πίτες
να ξεκινήσουμε τι λέτε ?
Ας δούμε τα υλικά μας
400 γρ αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 μαγιά
100γρ γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας λάδι
1 αυγό και ένα ασπράδι
3/4 κούπας χλιαρό νερό
μισό κουταλάκι αλάτι
τα υλικά να είναι όλα σε θερμοκρασία δωματίου
και ξεκινάμε
σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι κάνουμε μια λακουβίτσα, ρίχνουμε την μαγιά την ζάχαρη και λίγο χλιαρό νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε να φουσκώσει λίγο
έπειτα βάζουμε όλα τα άλλα υλικά εκτός από το αλάτι και με το μίξερ χειρός ζυμώνουμε σε μια σφιχτή ζύμη, προς το τέλος προσθέτουμε και το αλάτι .
αφήνουμε σε χλιαρό φούρνο να φουσκώσει για 30 λεπτά.
Στο μεταξύ μπορούμε να ετοιμάσουμε τον γύρο, τα σουτζουκάκια, τα σουβλάκια ή ότι άλλο τραβάει η ψυχούλα μας για να βάλουμε μέσα στην πίτα μας.
Μόλις φουσκώσει χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια με βάρος περίπου 90 γραμμάριων και ανοίγουμε σε φύλλα σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια
οκ το σχήμα δεν το πετυχαίνω και τόσο άλλα δεν πειράζει ....
Σε ένα καυτό αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και τα ψήνουμε και από της δύο μεριές
πρέπει να είναι καυτό το τηγάνι για να φουσκώσει η ζύμη...
την γεμίζουμε με ότι τραβά η καρδούλα μας και απολαμβάνουμε!!!!!!
καλή σας όρεξη φίλοι μου!!!!
Υπάρχουν αρκετές έτοιμες πιτούλες χωρίς γλουτένη στο εμπόριο, άλλα πρώτον είναι πολύ ακριβές και λίγες και δεύτερων δεν συγκρίνονται με της σπιτικές έτσι δεν είναι ?
Πειραματίστικα αρκετά με της διάφορες συνταγές που βρήκα, άλλα η συγκεκριμένη μας άρεσε όλους, γίνονται νόστιμες και δεν είναι πολύ δύσκολες.
Με λίγα υλικά έχουμε έτοιμες περίπου εννιά πίτες
να ξεκινήσουμε τι λέτε ?
Ας δούμε τα υλικά μας
400 γρ αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 μαγιά
100γρ γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας λάδι
1 αυγό και ένα ασπράδι
3/4 κούπας χλιαρό νερό
μισό κουταλάκι αλάτι
τα υλικά να είναι όλα σε θερμοκρασία δωματίου
και ξεκινάμε
σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι κάνουμε μια λακουβίτσα, ρίχνουμε την μαγιά την ζάχαρη και λίγο χλιαρό νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε να φουσκώσει λίγο
έπειτα βάζουμε όλα τα άλλα υλικά εκτός από το αλάτι και με το μίξερ χειρός ζυμώνουμε σε μια σφιχτή ζύμη, προς το τέλος προσθέτουμε και το αλάτι .
Στο μεταξύ μπορούμε να ετοιμάσουμε τον γύρο, τα σουτζουκάκια, τα σουβλάκια ή ότι άλλο τραβάει η ψυχούλα μας για να βάλουμε μέσα στην πίτα μας.
Μόλις φουσκώσει χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια με βάρος περίπου 90 γραμμάριων και ανοίγουμε σε φύλλα σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια
οκ το σχήμα δεν το πετυχαίνω και τόσο άλλα δεν πειράζει ....
Σε ένα καυτό αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και τα ψήνουμε και από της δύο μεριές
πρέπει να είναι καυτό το τηγάνι για να φουσκώσει η ζύμη...
την γεμίζουμε με ότι τραβά η καρδούλα μας και απολαμβάνουμε!!!!!!
καλή σας όρεξη φίλοι μου!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου