Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ


Πιτούλα θα φάμε σήμερα και συγκεκριμένα κρεατόπιτα, με  φύλλα δικά μας, φυσικά, χωρίς γλουτένη.
Το να ανοίξεις φύλλο με αλεύρι χωρίς γλουτένη είναι δύσκολο κακά τα ψέματα.  Το κατάφερα μόνο με τα αλεύρια  Καπλανίδη, το Glutafin και το μείγμα της  cibotec.
Και πάλι βέβαια θέλει ιδιαίτερη προσπάθεια και προσοχή για να ανοίξεις φύλλο.

Ας δούμε τα υλικά για την κρεατόπιτα μας

για τον κιμά

1 κρεμμύδι
300 κιμά
250γρ κεφαλοτύρι
λάδι
αλάτι πιπέρι

για τα φύλλα

400 γρ αλεύρι χωρίς γλουτένη
2 κουταλιές σούπας λάδι
1 κουταλάκι  του γλυκού ξίδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
νερό
λάδι για το άλειμμα  των φύλλων

πάμε λοιπών

τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τον κιμά, αλατοπιπερώνουμε  και τον αφήνουμε στην άκρη.
όταν κρυώσει το μείγμα προσθέτουμε και το τριμμένο κεφαλοτύρι 

Ξεκινάμε με το ζυμάρι 

σε ένα μπολ αναμείγουμε όλα τα υλικά εκτός του νερού. 
Βάζουμε λίγο λίγο το νερό και με μια μαρίζ ανακατεύουμε ως που να γίνει μια σφιχτή ζύμη 






παίρνουμε μια μικρή μπαλίτσα και ανοίγουμε φύλλο σε πολύ καλά αλευρωμένη επιφάνεια 



το λαδώνουμε καλά και τοποθετούμε την γέμιση στης δύο άκρες του φύλλου 



τυλίγουμε της άκρες και όταν φτάσουμε στην μέση κόβουμε το φύλλο με την μαρίζ 





τυλίγουμε σε στριφτάρι και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί 




ανοίγουμε και τα υπόλοιπα φύλλα και λαδόνουμε καλά την πιτούλα μας  
ψήνουμε στους 200 βαθμούς εώς να ροδίσει και απολαμβάνουμε !!
καλή επιτυχία !!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου