Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Σαμιώτικα πιτάκια χωρίς γλουτένη



Τα πιτάκια αυτά είναι μια εύκολη λύση για ένα σχετικά γρήγορο σνακ. Τρώγονται με τριμμένο τυράκι και ντοματούλα, άλλα και σκέτα με λίγο μελί από πάνω είναι εξίσου νόστιμα. 
Την συνταγή μου την έδωσε η κουνιάδα μου που ζει στην Σάμο, οπότε και της την αφιερώνω! 
Πάμε να ξεκινήσουμε...


Συνταγή για σαμιώτικα πιτάκια χωρίς γλουτένη 


υλικά 
μισό σακουλάκι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη 
1 μικρή κονσέρβα γάλα εβαπορέ 
μισό κεσεδάκι γιαούρτι 
1 αυγό 
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο 
1 κουταλιά της σούπας λάδι 
1 φλιτζανάκι του καφέ νερό 
λίγο αλάτι 

Εκτέλεση 
βάζουμε το βούτυρο το λάδι το γιαούρτι το γάλα και το αυγό  στο μπολ και τα ανακατεύουμε να διαλυθεί το βούτυρο


 

 προσθέτουμε και το νερό με το αλάτι και αρχίζουμε να κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στο μείγμα   μας    


      ανακατεύουμε με την σπάτουλα μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη


                                                                                                                                            
αλευρώνουμε πολύ καλά την επιφάνεια εργασίας μας και ανοίγουμε ένα φύλλο σε πάχος περίπου 1cm 




με μια φλιτζάνι η ένα κουπ πατ  κόβουμε κύκλους 


και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι 


τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λάδι 


σερβίρουμε με τριμμένο τυρί και ντοματούλα η σκέτα με μέλι και τα απολαμβάνουμε ...


Καλή επιτυχία!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου