Την συνταγή μου την έδωσε η κουνιάδα μου που ζει στην Σάμο, οπότε και της την αφιερώνω!
Πάμε να ξεκινήσουμε...
Συνταγή για σαμιώτικα πιτάκια χωρίς γλουτένη
υλικά
μισό σακουλάκι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη
1 μικρή κονσέρβα γάλα εβαπορέ
μισό κεσεδάκι γιαούρτι
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας λάδι
1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
βάζουμε το βούτυρο το λάδι το γιαούρτι το γάλα και το αυγό στο μπολ και τα ανακατεύουμε να διαλυθεί το βούτυρο
προσθέτουμε και το νερό με το αλάτι και αρχίζουμε να κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στο μείγμα μας
αλευρώνουμε πολύ καλά την επιφάνεια εργασίας μας και ανοίγουμε ένα φύλλο σε πάχος περίπου 1cm
με μια φλιτζάνι η ένα κουπ πατ κόβουμε κύκλους
και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι
τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λάδι
σερβίρουμε με τριμμένο τυρί και ντοματούλα η σκέτα με μέλι και τα απολαμβάνουμε ...
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου